- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 lutego 2014, 21:23
Edytowany przez woolf 17 lutego 2014, 21:23
17 lutego 2014, 21:27
Edytowany przez Oazuu 17 lutego 2014, 21:27
17 lutego 2014, 21:29
17 lutego 2014, 22:04
Zadbaj o prawidłową dietę szczególnie w czasie okołotreningowym. Polecam dodać aminokwasy przed i po treningu. Gorzej jakbyś biegała maratony :)
18 lutego 2014, 20:27
woolf,
spalania mięśni się nie boj, to mity. Godzina z kawałkiem na niskiej intensywności to za krótki wysiłek aby wywołać procesy kataboliczne. Nawet jeśli biegasz na czczo a dzień wcześniej zjadłaś normalną kolację. Możesz będąc na czczo zjeść przed biegiem garść rodzynek, ale to i tak bardziej dla spokoju ducha niż z rzeczywistej potrzeby. Robiłem dłuższe wybiegania na większej intensywności i nic poza tłuszczem mi się nie spaliło.
Szybkie odcinki to tzw. przebieżki, warto je robić ale w drugiej połowie treningu, po porządnym rozgrzaniu. Ma to być bieg ładny stylowo, dynamiczny, tak żeby wzbudzić podziw otoczenia ładnym krokiem biegowym, ale nie w trupa, 20-25 sekund. Kolejna przebieżka po spadku tętna do poziomu normalnego biegu (rozumiem że masz pulsometr). Przebieżki pozwalają poprawiać technikę biegu, a także spalać tłuszcz nawet po treningu (wygooglaj efekt "afterburn"). Polecam tą stronkę dla początkujących: http://bieganie.pl/?cat=6