Temat: POMOCY ,DORADŹCIE PROSZĘ-ĆWICZENIA

Kochane piszę do was bo już nie wiem co robić.Otóż mam orbitreka ,ćwiczę na nim już 3 tygodnie a efekty żadne .Nie chudnę,nie tracę w centymetrach.Robię to codziennie po 30min ma programie do spalania tłuszczu, daje kopa nie złego.Zastanawiam się co robię źle?Bo słyszałam że tłuszcz jest spalany dopiero 30min po rozpoczęciu ćwiczeń ,a ja wtedy kończę Więc może 3 razy w tygodniu co drugi dzień ćwiczyć na nim po godzinie?tylko  czy ustawiać ten program czy po prostu ćwiczyć na najmniejszym obciążeniu?Bo godziny na tym programie nie da rady wytrzymać .Proszę was ćwiczące o radę
Pasek wagi
 

Podejrzewam, ze wyrabiasz miesnie. Ja tez tak mialam na obciazeniu, potem zrezygnowalam z jakiegokolwiek obciazenia i najpierw byl lekki przestoj a potem waga szla w dol:) .Cwiczylam co drugi dzien 1h lub 90min. Wiec radzilabym ci rzadziej a dluzej:)

Pasek wagi

sorki zdublowalo posta

Pasek wagi
czyli radzicie zrezygnować z programu i ćwiczyć na najmniejszym obciążeniu a dłużej?
Pasek wagi
Zacznij moze od najlzejszego biegu i wydluzaj go z czasem. pozniej zacznij moze dodawac obciazenie. ale tez wez pod uwage ze przy duzym obciazeniu bardziej wyrobisz sobie miesnie. Warto tez zwrocic uwage na puls-powinien byc na pozniomie ok 120 uderzen na minute. sa w internecie dokladne kalkulatory jak obliczyc dla siebie maksymalne tetno podczas cwiczen np. http://www.fitness-odchudzanie.pl/fat_burning.html poczytaj tutaj. Tetno podczas cwiczen tez jest wazne!
Wydaje mi się że najlepiej bedzie jak zmniejszysz obciążenie i wydłużysz trening.

Przed treningiem na orbitku polecam pozbyć się węgli z organizmu (ćwiczenia siłowe z ciężarami), jeżeli ćwiczysz w domu i nie masz takiego sprzętu to najlepiej zjeść białko, wtedy szybciej zaczynają być spalane kwasy tłuszczowe. Jak powyżej - lepiej ćwiczyć dłużej. Po treningu jezeli będziesz głodna to również polecam białka (wtedy cały czas będą spalane tłuszcze).

 

Pozdrawiam.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.