Temat: Jak wyrobić sobie kaloryfer?

A tak konkretnie chodzi mi o taki delikatny zarys...
Co ćwiczyć, co jeść?

Robiłam już a6w, abs z lay 90-tych i teraz robię 10 min i abs z mel b.
Od roku ćwiczę i jakoś tego kaloryfera nie mam....

Jeśli aktualny poziom tkanki tłuszczowej jest ważny to chyba będę miała 17-18%... i jeszcze mam zdjęcia brzucha w galerii..
Pasek wagi
mi pomogło a6w zrobione bardzo porządnie i dokładnie :D

polihymnia napisał(a):

mi pomogło a6w zrobione bardzo porządnie i dokładnie :D
A jadłaś dodatkowo jakieś białko czy coś?
Pasek wagi
pytanie podstawowe - masz tłuszcz na brzuchu czy nie masz?

rafalmruk napisał(a):

pytanie podstawowe - masz tłuszcz na brzuchu czy nie masz?
Napisałam... i o zdjęciach też
Pasek wagi
Czyli nie masz szans na kaloryfer bo niby jakim cudem?
Najpierw zgub tłuszcz tak, żeby odkryć mięśnie pod skórą.
Reszta już będzie łatwa.
Aha - oczywiście brzuszki możesz robić do śmierci, a tłuszcz i tak zostanie - nie ten rodzaj treningu.

rafalmruk napisał(a):

Czyli nie masz szans na kaloryfer bo niby jakim cudem?Najpierw zgub tłuszcz tak, żeby odkryć mięśnie pod skórą.Reszta już będzie łatwa.Aha - oczywiście brzuszki możesz robić do śmierci, a tłuszcz i tak zostanie - nie ten rodzaj treningu.

A więc ile % według ciebie powinnam mieć? poniżej 16% u nastolatki to już jest poniżej normy.
Pasek wagi
Nie mam pojęcia ile %.
Tyle, żeby na brzuchu nie było tłuszczu - to chyba nie jest jakoś specjalnie trudne do ogarnięcia.
Jak będziesz miała na brzuchy np 1cm tłuszczu, to taka pierzyna przykryje mięsnie i żebyś pod spodem nawet skalny 6-pak miała, to na zewnątrz nie będzie tego widać.
Poza tym nie patrz na normy, bo wg normy 100kg kulturysta, mający 180 cm wzrostu ma nadwagę, czy tez nawet otyłość.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.