Temat: dzisiaj zrobię 5000 brzuszków

jeżeli dzisiaj zrobię tyle brzuszków to coś się stanie? nie jestem początkująca, dużo ćwiczę, przeszłam przez a6w, więc to aż takie ciężkie dla mnie wyzwanie nie będzie. ale czy to jest dobry pomysł na początek nowej diety i ćwiczeń. tak żeby ten brzuszek był jutro już bardziej płaski i żeby później się utrzymywał efekt. bo brzucha nie mam aż tak bardzo grubego tylko jest wzdęty, zapchany jedzeniem. a zauważyłam też, że brzuszki przyspieszają, przynajmniej u mnie, przemianę materii. co myślicie?
Pasek wagi
ja uwazam ze to o wiele za duzo... Przynajmniej to jest moje zdanie. mysle ze lepiej robic mniej a czesciej. Przeciez zalezy ci zeby miec plaski brzuch a nie jakis kaloryfer...
5000?  to strasznie dużo.. na początku powinnaś robić dużo mniej
Wydaje mi się, że za dużo nawet dla osoby zaawansowanej. Tak jak ktoś napisał mniej, a regularnie ;)

5000 brzuszków to dużo, i może to za bardzo obciążyć Twój kręgosłup a po za tym raczej nie jesteś w stanie wykonać ich poprawnie. Lepiej mniej, a dobrze i regularnie

Pasek wagi
zrobisz 5000 brzuszków i nie wstaniesz z podłogi, tak Cię będzie kręgosłup bolał. Słyszałam z resztą, że po 30 brzuszkach wyłączają się mięśnie brzucha (czyli i tak ich nie ćwiczysz) a działa kręgosłup, i to dlatego się go nadwyręża jak się za dużo ich robi
mi by się tyle nie chciało liczyć, co dopiero zrobić..
ja bym ścięła trochę ich ilość do max. tysiąca, no i oczywiście nie wszystkie na raz - co godzinę, dwie: przy tv, czekając aż się woda ugotuje itp.

na mięśnie brzucha dobre są nie tylko brzuszki. Bo brzuszki ćwiczą tylko górne mięśnie, a chodzi o to, by ćwiczyć i górne, i dolne, i skośne. Jest masę ćwiczeń na fajny brzuch innych niż brzuszki, np. nożyce, obracanie nóg jak są w górze, podciąganie ich do góry, no masa. Poszukaj w necie lub wysil wyobraźnię :)

naprawdę gratuluję z całego serca, że przeszłaś a6w. ja stanęłam na 17. dniu.
Pasek wagi

adveenture - dobre! mam podobne odczucia :))

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.