Temat: Posiłek przed i po bieganiu

Jutro rano zamierzam pójść pobiegać, bo te upały mnie wykańczają i wieczorem mam mniej siły niż rano ;-)
Czy prawdą jest, że poranne bieganie jest bardziej efektywne?
Co powinnam zjeść przed bieganiem?
Ile powinnam czekać po posiłku aby rozpocząć bieg?
Czy po powrocie po treningu należy zjeść normalne śniadanie?
Czy należy się rozciągnąć przed porannym bieganiem? (coś mi się kiedyś obiło o oczyska,że stawy są zastałe po nocy i grozi to kontuzją)
Czy posiłek przedtreningowy należy wliczyć do dziennego bilansu?

Dzięki za rozwianie moich wątpliwości ;-)
dzisiaj było moje 5 podejście do porannego biegania, znowu mi nie wyszło..
+podłączam się do pytań
rano na czczo - nie
przed treningiem najlepiej weglowodany ( ryz,kasza pelnoziar.) + bialko ! 
czekac 1-2 godz.
najlepiej zjesc sniadanie i potem isc biegac
nie, po treningu sie rozciagamy
tak nalezy

PaulinaZberlina napisał(a):

rano na czczo - nieprzed treningiem najlepiej weglowodany ( ryz,kasza pelnoziar.) + bialko ! czekac 1-2 godz.najlepiej zjesc sniadanie i potem isc biegacnie, po treningu sie rozciagamytak nalezy

Z tym bialkiem sie nie cgodze. Bialko to glownie budulec a nei zrodlo energii to raz a dwa-rozklada sie o wiele wolniej i generalnei nei ma sensu jesc go przed treningiem tylko dopiero po.
Pasek wagi

KotkaPsotka napisał(a):

PaulinaZberlina napisał(a):

rano na czczo - nieprzed treningiem najlepiej weglowodany ( ryz,kasza pelnoziar.) + bialko ! czekac 1-2 godz.najlepiej zjesc sniadanie i potem isc biegacnie, po treningu sie rozciagamytak nalezy
Z tym bialkiem sie nie cgodze. Bialko to glownie budulec a nei zrodlo energii to raz a dwa-rozklada sie o wiele wolniej i generalnei nei ma sensu jesc go przed treningiem tylko dopiero po.

 1 kg miesni jest 3-4 razy mniejszy niz 1 kg tluszczu! a zanim te miesnie bedzie widac to minie duzo czasu i najpierw wyszczupla sie nogi a potem bedzie widoczny zarys miesni a to wyglada genialnie. Pisalam wegle+bialko. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.