Temat: Czy coś zmienić?

Cześć!

Zastanawiam się czy coś zmienić w moich ćwiczeniach 😀
Jestem na redukcji ok. 1800kcal (ale często ciężko mi dobić to takiej kaloryczność i wychodzi mniej), ćwiczę na siłowni 4 razy w tygodniu (siłowo, 2x góra i 2x dół) wychodzi mi tak około 1,5h 😀
Po siłowni idę na basen i tam robię 12 basenów (25m i po 1-2min przerwy) bo więcej nie jestem w stanie. I zastanawiam się czy ten basen ma sens jak w sumie tak mało tam pływam, bo się szybko męczę i czy nie lepiej zamienić to na orbitrek, na którym wytrzymam nawet godzinę, żeby spalić więcej kalorii? 😀

Ćwiczę tak dopiero drugi tydzień, waga leci opornie, ale też zdaje sobie sprawę, że to dopiero początek 😀

Co byście zmieniły? 😀

A ja bym odpuściła. 4 razy po 1,5 godziny siłki przy 1800 jest idealnie. Ewentualne dodatkowe aktywności zostaw na potem, gdy waga stanie.

A ja bym włączyła orbitrek po każdym treningu siłowym. 

righteourskill napisał(a):

Cześć! Zastanawiam się czy coś zmienić w moich ćwiczeniach ? Jestem na redukcji ok. 1800kcal (ale często ciężko mi dobić to takiej kaloryczność i wychodzi mniej), ćwiczę na siłowni 4 razy w tygodniu (siłowo, 2x góra i 2x dół) wychodzi mi tak około 1,5h ? Po siłowni idę na basen i tam robię 12 basenów (25m i po 1-2min przerwy) bo więcej nie jestem w stanie. I zastanawiam się czy ten basen ma sens jak w sumie tak mało tam pływam, bo się szybko męczę i czy nie lepiej zamienić to na orbitrek, na którym wytrzymam nawet godzinę, żeby spalić więcej kalorii? ? Ćwiczę tak dopiero drugi tydzień, waga leci opornie, ale też zdaje sobie sprawę, że to dopiero początek ? Co byście zmieniły? ?

na siłowni od razu zaczynasz od siłowych?  ktoś ci ustalił te ćwiczenia? coś o nich wiesz? 

10 min przed i po na 70% rpm jakieś cardio wrzuć

narazie szybko się męczysz bo dopiero zaczynasz

ja bym została przy basenie ale w inne dni niż siłka

i przede wszystkim uzbroiła się w cierpliwość i obserwacje organizmu

na pewno nie jedz mniej, ew. sprawdź makra

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.