- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 sierpnia 2018, 15:35
Konkretnie chodzi mi o płatki owsiane górskie.
Zalewać wrzątkiem czy gotować?
Jak zaleję wrzątkiem to muszę przykryć na kilka minut?
26 sierpnia 2018, 15:47
Ja (żeby nie zmywać haha) wsypuję płatki do miski i zalewam wrzątkiem żeby je przykryć, zostawiam na chwilę i w tym czasie kroję owoce. Wrzucam owoce, mieszam wszystko i gotowe :)
26 sierpnia 2018, 15:49
ja raz gotuję ale dosłownie minutę a raz zalewam tylko wrzątkiem i do napęcznienia
26 sierpnia 2018, 16:03
Ja ani nie gotuje ani nie zalewam wrzątkiem. Wieczorem zalewam zimną wodą i zostawiam do rana. Rano do mikrofalówki i są mięciutkie.
26 sierpnia 2018, 16:25
Możesz zalać wrzątkiem i poczekać dosłownie chwilę. Ja osobiście zalewam na zimno dzień wcześniej, rano tylko dodatki i gotowe.
26 sierpnia 2018, 17:59
ja zalewam wrzacym mlekiem czekam 10 min i gotowe :)