Temat: jak ubic piane z bialka?

Sluchajcie jak ubic piane z bialka nei majac miksera? Nei mam tez takiej ubijaczki jak sprezyna tylko taka
Pasek wagi
dodaj szczyptę soli i ubijaj przez 5 minut, aż będzie lśniąca i sztywna
No po prostu tym kręcisz, aż się ubije, ale trochę to potrwa i ręka może boleć ;)
a do czego ci potrzebne bialka ubite? bo np do biszkopta trzeba dlugo ubijac z cukrem do lsniacej postaci, a do ciasta na sztywno z ciupina soli
do keksa
Pasek wagi
Machaj łapką, machaj! :)
to porzadnie ubij je zeby byly naprawde sztywne wtedy ci ladnie urosnie bo to dosc ciezkie ciasto
hehe spale kalorie:D

a blenderem da rade?
Pasek wagi
do blendera musisz niec takaie male mieszadelko bo ostrzami raczej nie ubijesz
no wlasnie tez tak mysle, no nic bede machac:P albo mojego kochanego zatrudnie:)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.