Temat: Kotlet schabowy pieczony

Czy ktoś wie ile taki schabowy ma w sobie tłuszczów/bialka/wegli?

Pieczony bez panierki i bez dodatku tłuszczu.

z panierą czy bez?

Pasek wagi

Bez,zapomniałem dodać:P

jak bez panierki i bez tłuszczu to pewnie tyle co surowe mięso. 

http://www.ilewazy.pl/porcja-schabu

Pasek wagi

;) To raczej nie schabowy a po prostu pieczony schab...

Zonda- na pewno nie można porównać wartości do surowego miesa bo na 100g w trakcie pieczenia zwyczajnie wyparuje mnóstwo wody a wartość wzrośnie w przeliczaniu na wage produktu...

schab pieczony-291kcal/100g, białko 30%, tłuszcz 19%, węgl. 1% pozostałe 50%

Liandra napisał(a):

;) To raczej nie schabowy a po prostu pieczony schab...Zonda- na pewno nie można porównać wartości do surowego miesa bo na 100g w trakcie pieczenia zwyczajnie wyparuje mnóstwo wody a wartość wzrośnie w przeliczaniu na wage produktu...schab pieczony-291kcal/100g, białko 30%, tłuszcz 19%, węgl. 1% pozostałe 50%

Surowy plaster schabu po upieczeniu będzie miał tyle samo kalorii, więc branie pod uwagę kaloryczności konkretnej porcji surowego mięsa ma jak najbardziej sens. 

Pasek wagi

to nie kotlet, tylko pieczony schab. Poszukaj w kcal i btw w internecie pod haslem pieczony schab.

Pasek wagi

porównanie do surowego mięsa w sensie, że nie dochodzą tam dodatki typu tłuszczy czy panierka. Liandra dlaczego nie mogę? Ważę surowy kawał mięsa i wiem ile kcal ma kotlet przyrządzony z tej porcji. To jest najbardziej miarodajne bo przy obróbce termicznej nie jesteś w stanie określić ile wody uciekło bo mięso może być wilgotne a może być wyschnięte. 

Pasek wagi

ilewazy.pl

Dziękuję wszystkim,już mam obliczone :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.