- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
31 lipca 2018, 12:19
Czy ktoś wie ile taki schabowy ma w sobie tłuszczów/bialka/wegli?
Pieczony bez panierki i bez dodatku tłuszczu.
Edytowany przez GawenPL 31 lipca 2018, 12:38
31 lipca 2018, 12:46
jak bez panierki i bez tłuszczu to pewnie tyle co surowe mięso.
http://www.ilewazy.pl/porcja-schabu
31 lipca 2018, 13:27
;) To raczej nie schabowy a po prostu pieczony schab...
Zonda- na pewno nie można porównać wartości do surowego miesa bo na 100g w trakcie pieczenia zwyczajnie wyparuje mnóstwo wody a wartość wzrośnie w przeliczaniu na wage produktu...
schab pieczony-291kcal/100g, białko 30%, tłuszcz 19%, węgl. 1% pozostałe 50%
31 lipca 2018, 13:50
;) To raczej nie schabowy a po prostu pieczony schab...Zonda- na pewno nie można porównać wartości do surowego miesa bo na 100g w trakcie pieczenia zwyczajnie wyparuje mnóstwo wody a wartość wzrośnie w przeliczaniu na wage produktu...schab pieczony-291kcal/100g, białko 30%, tłuszcz 19%, węgl. 1% pozostałe 50%
Surowy plaster schabu po upieczeniu będzie miał tyle samo kalorii, więc branie pod uwagę kaloryczności konkretnej porcji surowego mięsa ma jak najbardziej sens.
31 lipca 2018, 14:02
to nie kotlet, tylko pieczony schab. Poszukaj w kcal i btw w internecie pod haslem pieczony schab.
31 lipca 2018, 14:08
porównanie do surowego mięsa w sensie, że nie dochodzą tam dodatki typu tłuszczy czy panierka. Liandra dlaczego nie mogę? Ważę surowy kawał mięsa i wiem ile kcal ma kotlet przyrządzony z tej porcji. To jest najbardziej miarodajne bo przy obróbce termicznej nie jesteś w stanie określić ile wody uciekło bo mięso może być wilgotne a może być wyschnięte.
31 lipca 2018, 14:23
ilewazy.pl