- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 czerwca 2018, 09:20
Szukam inspiracji ;)
29 czerwca 2018, 09:25
mleko, platki owsiane, kakao, owoce, troche stewii :D
29 czerwca 2018, 09:35
1. zalewam wrzątkiem płatki wieczorem dnia poprzedniego, zostawiam pod przykryciem.
2. gotuję mleko
3. gdy mleko się gotuje - dodaję płatki (dzięki temu owsianka jest gęstsza)
4. jem z odrobiną ksylitolu, bananami i słonecznikiem
29 czerwca 2018, 10:07
zalewam platki wrzatkiem na ok. 15 minut, dodaje owoce w zaleznosci co mam lub na jakie mam ochote, garsc cranberys i zalewam mlekiem kokosowym, czasem odrobina miodu.
29 czerwca 2018, 10:14
płatki owsiane górskie, mleko 1,5% albo 2%, banan, maliny/borówki amerykańskie, orzechy nerkowca, albo jabłko i masło orzechowe 100% :D
Edytowany przez verticillatum 29 czerwca 2018, 10:15
29 czerwca 2018, 10:16
zalewam płatki i otręby mlekiem z kartonu, kroje owocki świeże i/lub suszone, czasem jakieś pestki dyni, słonecznik, płatki migdałów. Nie wiem czy to podchodzi pod owsiankę bo nie jest gotowane ano nawet podgrzewane w żaden sposób. Próbowałam kiedyś na ciepło ale z owoce z ciepłym mlekiem mi się gryzą, gorzej to smakuje.
29 czerwca 2018, 12:09
Płatki (u mnie nie owsiane, ale zasada ta sama), śmietana 30stka albo 36stka albo jogurt grecki, orzechy (włoskie, laskowe, nerkowce), migdały, nasiona chia, len mielony, banan (a jak mam, to truskawki).
Edytowany przez Corinek 29 czerwca 2018, 12:09
29 czerwca 2018, 12:28
a kto umie przyrzadzic owsianke na slono?
ja teraz unikam mleka ale kiedys bardzo lubilam platki gotowane na mleku i lekko posolone, zawsze gotowalam dluzej zeby byly lekko rozgotowane.