Temat: Rybka.

Czy Filet ze sledzia (po Szkocku), ktorego wartosci energetyczne prezentuja sie tak (dodam, ze na rybce lezy kawalek masla, ktory zamierzam zdjac, wiec to pewnie z niego pochodza "pochodne soli" podane nizej.) :
100g/225kcal
Proteiny 17.0g
Weglowodany 0.0g
w tym cukry 0.0g
Tluszcz 17.2g
w tym nasycony 3.8g
mono-unsaturates 8.5g
(kwasy jednonasycone, nie mam pojecia jakie to, chyba nienasycone... Po anglikansku sledzik opisany...)
polyunsaturates 4.9g
(wielonasycone?)
omega3 3.4
fibre (wlokna?) 0.0g
Soda 1.0g
Pochodne soli 2.5g

Dobra to rybka(pomijajac walory smakowe)? Czy za tlusta jak na obiad (ktory jem kolo godziny 18, i ktory bedzie skladal sie z tej, ze rybki, kaszy, i fasolki zielonej. Bede go jesc po godzinnych aerobach i krotkich cwiczeniach silowych poloczonych z rozciaganiem)

Jakie ryby lepiej wybierac w moim przypadku?

A rybka wyglada tak : http://bit.ly/dEoJ8v 
śledź to bardzo dobra ryba
ogólnie polecane są śledź, makrela, łosoś
fiber to błonnik :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.