- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 marca 2011, 19:58
hej
Wiem że musli to mix płatków owsianych z owocami itd... No ale mam parę pytań:
1. czym właściwie różnią się płatki (owsiane, orkiszowe itd) od otrąb, a zarodniki?? Chodzi mi o efekt.. I które trzeba jeść w ograniczonych ilościach.. wiem że otręby tylko 3 łyżki dziennie.. a jeżęli chodzi o płatki i zarodniki? też jest jakaś ograniczona ilość spożywania??
2. Moje musli z biedronki ma trochę więcej kalorii od płatków owsianych.. a w cale węglowodanów nie ma tak strasznie więcej od płątków... chyba warto jeść to musli zamiast platków owsianych.. no nie wiem:) Wiem że musli smaczniejsze a jak sie praktycznie składem nie różnia..
3. Jeżęli jednak pokuszę się robić sama musli to które płatki wybrać: owsiane, orkiszowe, pszenne... i jeszcze jakieś pewnie są:)
4. No i co mogę dodać do musli: płatki (owsiane, orkiszowe itd), otręby lub zarodniki, a takich zwyklych płatków mogę dodać np. tych kukurydzianych lub czekoladowych:D no i oczywiście suszona śliwka i żurawinka...
5. Gdzie na opakowaniach żywności/ czy jest w ogóle umieszony IG??
pozdrawiam dzięki za odpowiedzi:)
3.
28 marca 2011, 20:25
28 marca 2011, 20:28
28 marca 2011, 20:33
29 marca 2011, 13:30