Temat: chińskie warzywka

kupiłam gotową mieszankę warzyw chińskich, mrożonka. Chcę jutro zrobić to coś na obiadek, co polecacie? zwyczajnie ugotować/przysmażyć i zjeść? czy może macie jakieś dobre przepisy?
ja zazwyczaj z mrozonek robie np zupe jarzynowa, i jej nie zabielam :) smaczne i malo kaloryczne
zrob warzywka na patelni z jakims mieskiem i moze sosem. do tego ryz albo kasza gryczana.
Pasek wagi
ojeeeej, naprawdę napisałam ważywka przez "ż"? :) coś nie halo ze mną ostatnio, haha 
a co do jedzenia(waRZywek : ))... kurcze no właśnie zupełnie pomysłu nie mam... jakie mięso byście do tego poleciły? wołowina? kurczak?
Ja mieszankę chińską najczęściej jem z kurczakiem (wcześniej robię jakąś marynatę na spontanie i staram się, żeby chwilę posiedział w lodówce), pierś z indyka też się nadaje, a i z wołowiną na pewno będzie dobre. :-) Warzywa po przygotowaniu mieszam z ryżem, żeby nie był taki suchy.
Podsmaż i dodaj kurczaka albo zapiecz pod serkiem wiejskim w piekarniku z oregano ;) Mam zdjęcia jakbyś chciała
Pasek wagi
Kup sobie pierś z kurczaka. Pokrój w kostkę. Dobraw czym uważasz(może papryką ostrą) i wrzuć na patelnię, jak zbieleje to dodaj warzywa. No i ugotuj sobie do tego ryż lub makaron.mniam..
a ja proponuje Ci sajgonki z mieszanką chińską;) Podsmażam mieszankę, trochę pieczarek - przyprawiam curry lub przyprawą 5 smaków i wkładam w papier ryżowy. Później do piekarnika na 30 min. 180stopni.
ja duszę na wodzie mieszankę chińską z biedro z odrobiną filetu z indyka posiekanego jak warzywa+dosypuję mix do potraw chińskich (starczy na 3-4 razy), uwielbiam te danie!
mieszanka chińska + makaron tao tao + filet z kurczaka + sos sojowy wszystko wymieszać i jest pyszne

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.