28 marca 2011, 19:53
kupiłam gotową mieszankę warzyw chińskich, mrożonka. Chcę jutro zrobić to coś na obiadek, co polecacie? zwyczajnie ugotować/przysmażyć i zjeść? czy może macie jakieś dobre przepisy?
Edytowany przez Caramel89 28 marca 2011, 19:54
28 marca 2011, 19:56
ja zazwyczaj z mrozonek robie np zupe jarzynowa, i jej nie zabielam :) smaczne i malo kaloryczne
- Dołączył: 2010-09-26
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 5459
28 marca 2011, 20:03
zrob warzywka na patelni z jakims mieskiem i moze sosem. do tego ryz albo kasza gryczana.
28 marca 2011, 20:05
ojeeeej, naprawdę napisałam ważywka przez "ż"? :) coś nie halo ze mną ostatnio, haha
a co do jedzenia(waRZywek : ))... kurcze no właśnie zupełnie pomysłu nie mam... jakie mięso byście do tego poleciły? wołowina? kurczak?
Edytowany przez mirusfeles 28 marca 2011, 20:07
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Zimbi
- Liczba postów: 1573
28 marca 2011, 20:22
Ja mieszankę chińską najczęściej jem z kurczakiem (wcześniej robię jakąś marynatę na spontanie i staram się, żeby chwilę posiedział w lodówce), pierś z indyka też się nadaje, a i z wołowiną na pewno będzie dobre. :-) Warzywa po przygotowaniu mieszam z ryżem, żeby nie był taki suchy.
- Dołączył: 2010-08-30
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2226
28 marca 2011, 20:27
Podsmaż i dodaj kurczaka albo zapiecz pod serkiem wiejskim w piekarniku z oregano ;) Mam zdjęcia jakbyś chciała
- Dołączył: 2011-03-12
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 287
28 marca 2011, 20:28
Kup sobie pierś z kurczaka. Pokrój w kostkę. Dobraw czym uważasz(może papryką ostrą) i wrzuć na patelnię, jak zbieleje to dodaj warzywa. No i ugotuj sobie do tego ryż lub makaron.mniam..
- Dołączył: 2010-12-27
- Miasto: Zielonka
- Liczba postów: 187
28 marca 2011, 20:28
a ja proponuje Ci sajgonki z mieszanką chińską;) Podsmażam mieszankę, trochę pieczarek - przyprawiam curry lub przyprawą 5 smaków i wkładam w papier ryżowy. Później do piekarnika na 30 min. 180stopni.
- Dołączył: 2010-11-06
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2257
28 marca 2011, 20:29
ja duszę na wodzie mieszankę chińską z biedro z odrobiną filetu z indyka posiekanego jak warzywa+dosypuję mix do potraw chińskich (starczy na 3-4 razy), uwielbiam te danie!
- Dołączył: 2006-03-19
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 526
28 marca 2011, 20:49
mieszanka chińska + makaron tao tao + filet z kurczaka + sos sojowy wszystko wymieszać i jest pyszne