Temat: pomóżcie! jak rozłożyć kaloryczność posiłków

tak jak w temacie jak to rozłożyć do czego dodać na stabilizacji 1600kcal?
czym podbijać kcal bo już nie wiem
bo na 1500 miałam tak
S:490 2S:300 o:460 k:250
jakie produkty bardziej kaloryczne ale zdrowe i nie przetworzone, bez cukru itp znacie 
bo już nie wiem co i jak jeść bo strasznie dużo się tego robi jak możecie to poradźcie 
1500 to ja jem na diecie ^^ i prawie tak samo mam rozłożone kalorie jak TY.
No dodawaj sobie co tydzien po 100-150, aż dojedziesz do ok 2000 myślę.
i śniadanie największe! np. 500, 2gie 250, obiad 600, kol 250
jedz orzechy! są kaloryczne więc nie rozepchasz sobie brzucha (bo rozumiem, że kurcze jednak np na obiad 600 to już sporo kcal) , ale w ogóle orzechy są potrzebne w diecie.
np też możesz rodzynki do musli dodawać, suszone banany aby było więcej kcal ;)
masło do kanapek, bo np ja obecnie go nie używam, aby zaoszczędzić na kaloriach :P
takie rzeczy które są małe i dość kaloryczne ale żebyś się też najadła !! :)
może poszukaj w pamiętkinach? wiele dziewczyn jest na stabilizacji i opisuje co je ;)
ja bym proponowała tak:
Iśniadanie: 500
IIśniadanie: 350
obiad: 450
kolacja: 300
a później dodawaj stopniowo, najlepiej do śniadań, ew. obiadu ;)
kurcze dużo by na obiad wyszło a ile tych orzechów czy rodzynek żeby nie przesadzić bo oleju itp nie używam a cukier to tylko z owoców ok 20-30g nie bedzie za dużo dziennie
chodzi o migdały i bakalie te 20-30g
orzechy w 100g maja dużo kcal..pistacjowe nawet 600 !!  wystarczy jakieś 20 g-30 jak chcesz
Wow, ja obiad mam 400-600 kcal a chudnę :D Po prostu jak jem wysoko kaloryczny obiad, to jem lekką kolację albo rezygnuję z podwieczorku. ;)

ja bym rozłożyła :

śniadanie : 400
II śniadanie : 200
obiad : 500
podwieczorek: 250
kolacja: 250
a ja bym dodała 5-ty posiłek

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.