Temat: Zmiana jadłospisu.

Cześć. Od lutego jestem na diecie i jadałam tak:
Śniadanie: 2 kromki razowego chlebka z czymś i warzywami, czerwona herbata
2 śniadanie: pomarańcza, woda
Obiad: jakieś gotowane mięsko, warzywa na parze, w każdym razie coś zdrowego i szklankę soku pomarańczowego/jabłkowego/porzeczkowego
Kolacja: duże jabłko, zielona herbata

I podczas takiego jedzenia chudłam 1 kg tygodniowo.
Po 2 miesiącach takiego jedzenia stwierdziłam, że trochę mi monotonnie. Chciałam zmienić na taką dietkę, ale nie wiem czy będzie mniej więcej tak samo kaloryczna i dobra.

Śniadanie: 2 kromki chleba z czymś i warzywami, herbata czerwona
2 śniadanie: a)placuszki dukanowe
                    b)bułeczkę dukanową
                    c)ciastka/batoniki dukanowe
                    W każdym razie coś takiego dukanowego - otrębowego, ale oczywiście w rozsądnych ilościach.
Obiad: taki sam jak był
Kolacja: duże jabłko, a co któryś dzień serek wiejski lekki, herbata zielona.

Co o tym myślicie? Nadal będę chudła? A może macie jakieś inne propozycje jadłospisu?
Byłabym bardzo wdzięczna. ;)
Myślę, że nie powinnaś przytyć i dalej chudnąć. Monotonną dietę to Ty masz faktycznie. No, ale to wszytsko zależy od tego jak Twój organizm to przyjmie..
Ja proponuję dodać jajka, twaróg, warzywa na patelnię. Zasadniczo nie jest źle z Twoim jadłospisem, ale dziwnie mi się zdaje, że trochę za mało jesz...I nie bój się ryżu, kaszy i makaronu pełnoziarnistego od czasu do czasu.
Pasek wagi
Powinnas diete zroznicowac aby wszystkie witaminki/mineraly etc. dostarczyc. I jesc wiecej produktow zbozowych i zdrowych tluszczy (poczytaj artykuly na Vitalii dlaczego sa wazne). Sadze, ze powinnas chudnac dalej bo napewno masz b. duzy niedobor kaloryczny.
a czemu nie jesz nic na podwieczorek? może to jabłko zjedz w ramach podwieczorku, dodaj do niego jakiś jogurt/ serek homo i zjedz coś na kolację -jajecznica/ omlet/ jajka/ ryba/ serek wiejski/ kanapki. według mnie jesz za mało.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.