Temat: Móje dania

Witam. Jako, że lubię gotować i zjeść a ostatnio jestem na diecie więc staram sobie robić niskokaloryczne rzeczy. Wczoraj sobie zrobiłem:

Potrawę chińską:

1 pierś z kurczaka
1 paczką mrożonych warzyw chińskich
2 woreczki brązowego ryżu
przyprawy chińskie, sos sojowy

Pierś podsmażyłem na łyżeczce oliwy.Przeniosłem do garnka, dodałem warzywa i trochę wody. Poddusiłem. Ugotowałem osobno ryż wrzuciłem do garnka z kurczakiem i warzywami, doprawiłem i gotowe.

Dodam, że nie zjadłem tego od razy tylko miałem sobie na wczoraj, mam na dziś i jeszcze na jutro starczy.

Czy myślicie, że takie coś podczas diety jest dobre?
Pewnie, że jest dobre - trzymaj tak dalej
Świetnie moim zdaniem ;)
No i ostatnio zrobiłem sobie jeszcze krem marchewkowy.

Do wody wrzuciłem trochę wegety jak się woda zagotowała wrzuciłem mrożoną marchewkę i jedną cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażoną na odrobinie oleju. Całość jak sie ugotowała zmiksowałem doprawiłem pieprzem i solą. Po nalaniu na talerz dałem łyżeczkę jogurtu naturalnego i wymieszałem:) Dobre było :D
to jedno z moich ulubionych dań:)

Musi byc pyszne..teraz to ja jestem glodna!
Gdyby mój facet był taki..;)
Po obejrzeniu programu "wiem co jem" na temat zawartości mięsa w szynce postanowiłem zrobić coś sam:D

Wziąłem pierś z kurczaka, naciąłem ją wzdłuż mówi się chyba w kopertę:D taka dziurę w środku jak np kaczka:D Doprawiłem majerankiem, przyprawą gyros, ziołami i zostawiłem na jakiś czas. W tym czasie ugotowałem dwa jajka i pokroiłem paprykę czerwoną w paski. Po ugotowaniu ja,j obrałem je, odciąłem z każdej strony po tym daszku, żeby końce jajka  były plaski i włożyłem do  środka wraz z papryką. Końce piersi spiąłem wykałaczką i podsmażyłem na patelki beztłuszczowej, takiej z rowkami :D Jak się podpiekła zawinąłem w sreberko i do piekarnika:) Po ostudzeniu idealna pieczeń na chleb oczywiście ciemny z ziarnami :)

ja nie wierzę z to co czytam 

gdzie Ty się uchowałeś??? ja też poproszę taki egzemplarz 

hehe a no jakoś tak wyszło :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.