- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 marca 2018, 21:08
Chcę odstawić mleko krowie i pochodne, jakie mleko roślinne polecacie?? jestem zielona w tym, a nie chcę kupić byle czego.
2 marca 2018, 21:30
Dla mnie mistrzem jest mleko kokosowe :) Sojowe za to jest straszne, trochę jak taki glut z mąką.
2 marca 2018, 21:36
Tylko kokosowe. Jedyne, z którym kawa smakuje lepiej niż z krowim :)
Przetestowałam wiele (sojowe, ryżowe, konopne, migdałowe) i chyba nie ma lepszego niż kokos.
2 marca 2018, 21:44
Zależy do czego :) Do kawy lubię migdałowe, do potraw ryżowe lub sojowe (w zależności od smaku), a do deserów oczywiście kokosowe.
2 marca 2018, 21:49
Ja lubię ryżowe i owsiane. Ale sprawdzaj też skład - im prostszy tym lepiej.
Edytowany przez Dominika47 2 marca 2018, 21:51
2 marca 2018, 22:00
Lubię migdałowe nie slodzone i sojowe. Jeśli nie zależy ci na niskiej kaloryczności to spróbuj Kokosowe. Ja osobiście nie lubię kokosu. Choć mam plan spróbować kawy z tym mlekiem, bo słyszałam, że jest dobra. Powodzenia w szukaniu swojego smaku :)
2 marca 2018, 22:08
Ale sprawdzaj też skład - im prostszy tym lepiej.
Akurat w przypadku mleka kokosowego do kawy lepsze są te o gorszym składzie, a konkretnie to:
Nie rozwarstwia się dzięki tym dodatkom :)