Temat: Kaszka manna

Hej! mam takie małe zapytanie, od pewnego czasu jem prawie codziennie kaszkę manną na podwieczorek, na jednej stronie piszę, że dobrze ją jeść , a gdzie indziej ,że  jest bezwartościowa itp. I tak właśnie się zastanawiam czy ta kaszka mi szkodzi czy nie? Mnie się wydawało że skoro jedzą ją małe dzieci to musi być dosyć zdrowa i dobrze wpływa na pracę organizmu. A wy co mówicie? Jeść czy nie? Bo za płatkami owsianymi nie przepadam, musli też mi nie podchodzi a kaszkę wręcz kocham :) Po jedzeniu jej  przez prawie 2tyg  kilogramy i tak spadają.
niby tak mówią że nie ma żadnych wartości zbytnio ale jeśli waga spada to czemu nie przecież nie musisz się katować płatkami jak ich nie lubisz
Hm..wydaje mi się, że kasza manna jest zdrowa :) Sama ją czasem jem. Tylko nie jestem pewna, czy codzienne jej spożywanie jest korzystne. Ale skoro nie przytyłaś jedząc ją tak często to chyba jest dobrze ;P
Jest najmniej wartościowa ze wszystkich kasz ale to nie znaczy, że jest bezwartościowa. Możesz spokojnie konsumować ale wiedz, że kasza manna ma wysoki indeks glikemiczny (68)
Pasek wagi
http://www.jedzdobrze.pl/tabele/produkt/98/kasza_manna_gotowana
Pasek wagi
łoj to nie dobrze :(
Skoro jesz ją codziennie i nie przytyłaś to jedz ją dalej ;d xd.
Skoro kilogramy lecą, to czemu miałabyś z niej rezygnować?
Ja przez długi okres (chyba będzie kilka miesięcy) jadłam na kolację tylko owoce, które na kolacje rzekomo nie są dobre. I co, też chudłam. Trzeba patrzeć, jak Twój własny organizm reaguje na dane produkty, bo to, co mówią inni, to druga sprawa. ;)

ok no to będe ją dalej jeść bo jest w formie takiego zdrowego niezbyt kalorycznego deseru a  ja akurat mam słabość do słodkiego :) tak samo mam słabość do słooodkich  jabłek 
To może jedz ją tak co drugi dzień. Wiadomo - przesada w żadną stronę nie jest zdrowa, a codziennie, to trochę często. Sama mam słabośc do tej kaszki i jem ją od czasu do czasu, ale codziennie to chyba troszkę przesada...

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.