- Dołączył: 2010-08-28
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 37
20 marca 2011, 14:46
juzż zjadłam obiad, ale zgłodniałam.
Pomyślałam o budyniu.
Ponieważ mleko ma sporo kalorii , chciałabym zrobić go na wodzie( w smaku może być -jadłam) .
Moje pytanie brzmi : ile kalorii ma sam proszek budyniu, w np. jednej łyżce ? na wszystkich opakowaniach ] podana est kaloryczność po przygotowaniu z mlekiem...
dziękuję za pomoc:*
20 marca 2011, 14:48
zrób po połowie z mleka i budyniu, ale mleko raczej powinno mieć 3,2 %
Nie odczujesz różnicy
A ile ma kcal to nie wiem
- Dołączył: 2010-06-24
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 5502
20 marca 2011, 14:50
Buahahahahahaha!
Przepraszam, ale mnie to kompletnie rozłożyło... Budyń na wodzie? Wybacz, odchudzanie odchudzaniem,ale to przesada. Co do tego proszku, jak myślisz co w nim może być? Przejrzyj składniki, jeżeli budyń jest słodzony to cała kaloryczność będzie się zawierać w tym cukrze. Ja piernicze, weź sobie zrób normalnie ten budyń, podziel się z kimś i miej przyjemność z życia;)
- Dołączył: 2010-10-24
- Miasto: Sopot
- Liczba postów: 1893
20 marca 2011, 14:52
ja kiedyś jadłam budyń na wodzie, ale to był taki specjalny o robienia na wodzie ;p to był taki na szybko, słodka chwila czy coś w tym stylu, wydaje mi się że z dr oetkera ;))
20 marca 2011, 14:54
Smakuje to znośnie? Myślałam o tym dzisiaj. :)
- Dołączył: 2010-06-24
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 5502
20 marca 2011, 14:56
Domyślam się, że specjalny budyń do robienia na wodzie zawiera mleko w proszku, tak?
- Dołączył: 2010-12-03
- Miasto: Wałbrzych
- Liczba postów: 1148
20 marca 2011, 14:56
Ja również jadłam taki do robienia na wodzi i to był chyba ten sam o którym mówi .coco. Miał on chyba 170 kcal, nie jestem pewna. ale nie polecam go nie smakował mi kompletnie. Zrób sobie lepiej normalny budyń na mleku nic ci się nie stanie.
20 marca 2011, 14:57
Gdy dieta zaczyna nami rządzić....nie ma co się ograniczać. Najlepiej sprawdź ile mają takie słodkie chwile, które są zalewane wodą
- Dołączył: 2008-01-22
- Miasto: Koniec Świata
- Liczba postów: 20179
20 marca 2011, 15:05
Jako masę do ciasta robię budyń na soku jabłkowym- pycha.
A co do pytania- kalorie w nim są głównie z cukru i skrobi. Jeśli musisz wiedzieć dokładnie sprawdź kaloryczność mleka i odejmij od podanej na opakowaniu
- Dołączył: 2010-08-15
- Miasto: Kraina Marzeń
- Liczba postów: 4631
20 marca 2011, 15:07
Może już lepiej budyń na mleku 0,5 %. to jak woda ; )