- Dołączył: 2010-12-06
- Miasto: Elbląg
- Liczba postów: 559
15 marca 2011, 12:50
hej,
ostatnio bardzo polubiłam i robić i jeść gotowane "warzywa na patelnię", jem je z brązowym ryżem..
chciałabym dodawać jakiś sos- nietuczący i zdrowy
na pewno macie jakieś sprawdzone sposoby więc podzielcie się wiedzą ;p
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
15 marca 2011, 12:52
ja jadam z sosem tzatzyki albo czosnkowym, oczywiście robię go na jogurcie nat. ub jogurcie greckim
dobry jest też do warzyw sos ze zmiksowanych pomidorów z puszki
- Dołączył: 2011-02-09
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 260
15 marca 2011, 12:54
malalady ma racje ;)
pomidorki z puszki lub surowe, miksujemy, do tego zabek czosnku, jakies ziola i pychotka
- Dołączył: 2010-12-06
- Miasto: Elbląg
- Liczba postów: 559
15 marca 2011, 12:57
nie mam miksera , jestem biednym studentem :D
15 marca 2011, 13:12
Blender w Tesco kosztuje niecałe 22zł, a wcale nie jest zły. Myślę, że warto zainwestować, bo się przydaje.
Możesz robić też sosy ze zmiksowanych warzyw - moja siostra robiła jakiś czas temu sos chrzanowy na bazie właśnie zmiksowanych warzyw.
A ja już całkiem nie chcesz kupować blendera, to zawsze możesz kupić już przetarte pomidory.
15 marca 2011, 13:26
A poza tym pomidorowym to robicie jakieś inne?
15 marca 2011, 14:03
Według Dukana: ale bardzo smaczny ;D
Zetrzyj na grubych oczkach 1 zielony ogórek. Dodaj 100 gram naturalnego serka homogenizowanego( zamiennie czasem używam joguru albo kefiru naturalnego) 1,5 łyżeczki przyprawy do sosu tzaztyki i posiekany ząbek czosnku. Wymieszaj i wstaw do lodówki