- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 września 2017, 11:06
Cześć! Podpowiecie co mogę zabrać ze sobą do jedzenia na cały dzień na uczelnię/do pracy? I tu i tu będę niestety dojeżdżać. Śniadanie zjedzone w domu syci mnie na 2/3 godziny potem robię się strasznie głodna... Nie będę miała możliwości zjedzenia czegoś ciepłego. Nie chcę też brać czegoś, co może się szybko popsuć. Bardzo lubię jogurty i serki wiejskie, ale mam bardzo wrażliwe jelita i już nieraz miałam pecha, że po godzinie czasem dwóch smak i zapach niestety nie był ten sam ;/
29 września 2017, 11:08
Kanapki, sałatki, obiady w pojemnikach, warzywa, owoce, jogurty, wszystko właściwie jak będziesz miała możliwość to podgrzać.
29 września 2017, 11:37
W sieci jest pełno przepisów dobrych posiłków, które można zabrać ze sobą "w pudle" ;). Ja najbardziej lubię ze sobą zabierać wszelkiego rodzaju sałatki, bo nie trzeba się bawić w ich podgrzewanie.
29 września 2017, 14:04
naleśniki, jabłko, banan. Wafle ryżowe. Zdrowe muffiny. Możesz też robić w domu ciastko zdrowe. Chlebek bananowy. Jeszcze Tak nie grzeją w pomieszczeniach wiec z tymi kobietami nie powinno być źle.
29 września 2017, 18:03
Z restauracji dzień wcześniej sobie zamów na 1 - 2 dni
29 września 2017, 18:46
Sałatki (makaronowe na przykład), ryż/kaszę z warzywami i kurczakiem można spokojnie zjeść na zimno, tak samo naleśniki (mogą być z pełnoziarnistej mąki, ja robię też z mąki z ciecierzycy). Kanapki, pokrojone warzywa w pojemniczku i hummus, owoce. Z serkiem wiejskim/jogurtem często robiłam tak jak szłam na uczelnię, że pakowałam sobie do woreczka garść płatków owsianych i orzechów/bakalii, a sam serek już dokupywał na miejscu (może macie gdzieś sklep w pobliżu). Jako przekąskę soki owocowe/warzywne (te świeżo wyciskane). Omlety też są spoko na zimno (do środka możesz wpakować różne warzywne/mięsne dodatki). Tortilla (już wcześniej zrobiona w domu i też jedzona na zimno).
30 września 2017, 06:03
makaronowe sałatki to moja ulubiona opcja na zimno, tortilla z warzywami też nie potrzebuje podgrzewania;)
30 września 2017, 23:12
zalezy jaki posiłek ;) jak II śniadanie albo podwieczorek - kanapki z różnymi dodatkami, jogurt grecki z owocami; ja też często gotuję sobie kaszę mannę, budyń jaglany albo zwykły budyń bez cukru, do tego kakao i cynamon. a jak obiad, to na przykład kasza/ryż z warzywami i fetą/tofu, placuszki np. z cukinii, albo zwyczajne naleśniki z dżemem.
do tego kocham surowe warzywa, więc zawsze kroję je sobie w słupki i zabieram ze sobą takie duże pudło :D