- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 sierpnia 2017, 19:42
- ryż brązowy ugotowany
- kasze
- frytki upieczone
- usmażone warzywa na patelnię
Oczywiście chodzi mi o przechowywanie w zamkniętym pojemniku.
13 sierpnia 2017, 20:17
Ja trzymam 2, maksymalnie może 3 dni. Ale nie wiem jak z frytkami, tych bym raczej nie zjadła po przechowywaniu w lodówce :)
Edytowany przez Dominika47 13 sierpnia 2017, 20:17
13 sierpnia 2017, 20:29
najlepiej zjesc na drugi dzien, maksymalnie 2 doby po przyrzadzeniu. dluzej raczej mi sie nie zdarza przetrzymywac gotowych potraw. frytki z dodatkiem oleju czy smazone warzywa z olejem mysle, ze jak nie bylyby zjedzone na drugi dzien to bym je wywalila.
13 sierpnia 2017, 21:04
najlepiej zjesc na drugi dzien, maksymalnie 2 doby po przyrzadzeniu. dluzej raczej mi sie nie zdarza przetrzymywac gotowych potraw. frytki z dodatkiem oleju czy smazone warzywa z olejem mysle, ze jak nie bylyby zjedzone na drugi dzien to bym je wywalila.
13 sierpnia 2017, 21:54
No niestety - tutaj sie klania jakosc lodowki. Jezeli masz 10 letnia lub nawet nowa, ale z najnizszej polki - to trzymasz w lodowce - 1-3 (max) dni wlasciwie niemal wszystko. Jezeli masz najnowsza lodowke z systemem "cuda-niewidy" - to trzymasz tydzien.
13 sierpnia 2017, 22:39
Tylko po co trzymać ugotowany kaszę, ryż tydzień? zrobi się obrzydliwie obślizgły...o warzywach nie mówiąc...
Jeśli nie możesz czegoś ugotowanego zjeść na drugi dzień to dane danie włóż do zamrażarki.Nie straci wartości odżywczych (no nie mówię o frytkach- to już po paru godzinach od przygotowania nie nadaje się do jedzenia chyba że kona się z głodu ;) ) a w każdej chwili wyjmiesz, odgrzejesz, czy użyjesz jako bazy do nowego dania...I przynajmniej masz gwarancję że w produkcie nie zaczęły zachodzić jakieś niepożądane procesy po których dostała byś sensacji żołądkowych....