Temat: Mąka kukurydziana a nawroty przerostu candidy

Orientujecie się czy ww mąka jest dozwolona w diecie przeciwgrzybiczej?

"Dieta w przypadku kandydozy:

Jest to dieta pozbawiona cukru, mleka, bezglutenowa i bez soi

Produkty, które stosujemy w diecie to:

– kasze: gryczana, jaglana, orkisz

– ciemny ryż, makaron bezglutenowy

– płatki kukurydziane, wafle ryżowe, kukurydziane

– mąka kukurydziana, gryczana, ziemniaczana i inna bezglutenowa..."

Google nie gryzie

Wiem, że nie gryzie, ale znalazłam dużo sprzecznych informacji, zarówno na stronach polskich jak i angielskich...

Myślę, że w takie pseudodiety wierzą ludzie niewykształceni. Wyraźnie widać braki w wiedzy z chemii i biologii.

Szprotkab, a co Ty byś radziła?

szprotkab napisał(a):

Myślę, że w takie pseudodiety wierzą ludzie niewykształceni. Wyraźnie widać braki w wiedzy z chemii i biologii.

ale jakie pseudodety? grzyby życią się cukrem, więc to naturalne, żeby go wykluczyć. żadne czary-mary to nie są. qchenne inspiracje układa dietę, między innymi na przerost candidy. 

od siebie dodam - zainteresuj się kwasem kaprylowym :)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.