- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
6 marca 2011, 21:42
Witam. Mam głupie pytanie, ale naprawdę lubię być w 100% pewna. Do piekarnika włożyłam indyka w rękawie, samiutkiego, bez żadnych dodatków czy tłuszczu. W czasie pieczenia w folii znalazł się tłuszcz - to był tłuszcz, który wytopił się z mięsa, tak? Nie zwiększył kaloryczności potrawy? Gdy wyciągnęłam indyka, to 'wylałam' ten tłuszcz, czy przez to kaloryczność się zmniejszyła? Proszę o wyrozumiałość, jestem na stabilizacji i liczę kalorie mega dokładnie. Jeżeli w 'skład' 400gramowej piersi z indyka wchodzi ileśtam tłuszczu, to jeśli się wytopił, a ja go 'wylałam', to chyba automatycznie zmniejszyłam kaloryczność piersi? hm.
- Dołączył: 2010-07-19
- Miasto:
- Liczba postów: 2721
6 marca 2011, 21:52
No a jak myslisz? O ile myslisz logicznie to to pytanie jest retoryczne.
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
6 marca 2011, 22:08
nie proszę o obliczenie. ale dzięki
- Dołączył: 2007-09-05
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 151
7 marca 2011, 11:55
to nie do konca musiał byc tłuszcz... w indyku sa go naparwde sladowe ilosci to mogły byc po prostu soki z miesa czyli... woda :)