- Dołączył: 2011-01-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1273
3 marca 2011, 09:04
Dziewuszki, ile kcal ma taka buła z Lidla - wieloziarnista, jak oni niby piszą? wie ktoś może? Powiedzcie mi, jaki chlebek ciemny wybrać, by był nie barwiony karmelem, tylko prawdziwie ciemny? Nie wiem już sama, co mam jeść, bo te wszystkie tanie chleby mi podejrzanie wyglądają;/
A te chleby z piekarni pod strzechą, co są na wagę???
HELP :)
- Dołączył: 2006-01-31
- Miasto: Mojemiejscenaziemi
- Liczba postów: 1981
3 marca 2011, 09:07
Nie mam pojęcia, ile kcal ma ta buła.
Z Lidla bardzo lubię chleb słonecznikowy, ale nie mam pojęcia, czy nie jest barwiony karmelem.
- Dołączył: 2010-11-30
- Miasto: Apple Tree
- Liczba postów: 51635
3 marca 2011, 09:07
nie wiem ile taka bułka może mieć kcal, ale jest pyszna. tak samo chlebek z lidla -ciemny ze słonecznikiem. uwielbiam go:)
co do chleba, to polecam pieczywo razowe i orkiszowe. jeśli nie jesteś pewna, czy pieczywo jest barwione karmelem, to koniecznie przeczytaj jego skład.
- Dołączył: 2006-01-31
- Miasto: Mojemiejscenaziemi
- Liczba postów: 1981
3 marca 2011, 09:13
jablkowa: ale na tym chlebie z lidla nie ma składu napisanego, on nie jest pakowany.
- Dołączył: 2011-01-24
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 437
3 marca 2011, 09:14
też uwielbiam te bułki ! i chlebek ze słonecznikiem :) zawsze gorący i taki pyszny że szok :)
- Dołączył: 2010-11-30
- Miasto: Apple Tree
- Liczba postów: 51635
3 marca 2011, 09:18
DuszekAgnieszka -tak wiem, że na tym lidlowym nie ma składu. on jest pieczony na miejscu i nie jest pakowany. zawsze kupuje jeszcze ciepły. uwielbiam te chrupiące piętki:D
ale autorka pytała jaki ciemny chleb wybrać, aby nie był barwiony karmelem. więc myślę, że w tym wypadku najlepiej jest przeczytać skład o ile chleb jest pakowany i ma spis produktów, z jakich go wykonano. ewentualnie można spytać w piekarni.
- Dołączył: 2009-03-20
- Miasto: Połczyno
- Liczba postów: 133
3 marca 2011, 09:46
ja uwielbiam croissanty z lidla, świeżutkie i cieplutkie... ogólnie kocham croissanty mogłabym je codziennie rano na śniadanko wcinać..:-)
- Dołączył: 2010-05-19
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 541
3 marca 2011, 11:00
nie tylko na sniadanko, takie bez nadzienia, to jedyne co moglabym jesc. ale wizja siebie po meisiacu takiej diety odstrasza skutecznie.
- Dołączył: 2009-03-20
- Miasto: Połczyno
- Liczba postów: 133
3 marca 2011, 14:57
niestety to ich minus, croissanty tylko i wyłacznie bez nadzienia:-) po miesiącu to w sumie byśmy wyglądały same jak taki croissant:-)
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3048
3 marca 2011, 15:07
oj pyszne są te rogaliki, pyszniutkie!
ale jem aje bardzo bardzo rzadko, bo zaraz by poszły w bioderka...