Temat: mój plan odżywiania na marzec

Zależy mi aby zrzucać dość wolno kilogramy. 
I śniadanie  7.00                   - owsianka(40g płatków owsianych, łyżeczka siemiania lnianego, łyżka zarodków pszennych/otrębów + mleko4% 200ml+  miód/owoc/orzechy)  /
                                               - kanapki(3 małe kromki chleba lub jedna grahamka z warzywami/serem żółtym/jajkiem/twarogiem/dżemem/miodem/nutellą)
II śniadanie   11.30               - owoc/batonik musli /
                                               - kanapka z 1 bułki grahamki(jeśli nie jadłam na śniadanie)

obiad   15.00                          -jajko/kotlety sojowe/twaróg/serek wiejski/ryba
                                               -30-50g makaronu/kaszy/ryżu/kilka ziemniaków
                                               - warzywa z oliwą/dżem/ miód

kolacja 18.00                         - serek wiejski/twaróg/jajka/ryba/serek homogenizowany
                                               - warzywa/dżem/miód

I co myślicie o takim planie?


                                             


                                         

                                              



za mało na obiad cos bardziej pozywnego;)
bardzo dobry plan
dodawaj warzywa gdzie się da, do kanapek, do obiadu
do surówek dawaj łyżeczkę oliwy
do owsianki dorzuć pestki dyni/słonecznika czy inne ziarna
pieczywo razowe, makaron pełne ziarno/razowy, ryż nat., kasze gryczana i jaglana najlepsze

lepiej byłoby 5 posiłków: 7:00, 10:00, 13:00, 16:00 i 19:00

pij wodę, herbaty: zielona, czerwona, ziołowe
i odrzuc ziemniaki ,ryz i makaron a jak juz to brazowy makaran i ryż;)
nie radze odrzucać ziemniaków, ryżu i makaronu
30-40g ryżu/kaszy/makaronu czy 100g ziemniaków to żadne zło a bogactwo witamin
kasze ryz a nawet ziemniaki są wskazane
Pasek wagi
Bardzo dobry plan i wszystkich składaników dostarcza! Proponuję wkraść jeszcze na jakąś przekąskę garść orzechów.
super plan... powodzenia;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.