Temat: Tilapia i in ryby

Właśnie zjadłam tipalię i z ciekawości ją wygooglowałam... podobno jest tak samo niezdrowa jak panga. Szkoda bo mi posmakował. Czy to prawda? Jeśli tak, to jakie polecacie?

Pasek wagi
tilapia jest bardzo dobrą i zdrową rybą.
o! mi też filety z tilapii bardzo posmakowały! ale halibut tez  jest dobry, a nad morzem zajadam się mintajem z frytkami!
Pasek wagi

tilapia jest rybą pochodzącą a Azji, a jest taka tania bo produkują ją w Chinach. Może lepiej spróbowac ryb pochodzących z naturalnych zbiorników: mirunę, nototenię.

ja jem praktycznie tylko dorsza, sandacza i łososia (świeże) i to są moje ulubione ryby. z wędzonych najczęściej pstrągi, z puszkowanych: tuńczyka.
tilapia (mimo, że bardzo smaczna niestety hodowana jest dokladnie tak  jak paanga i faszerowana hormonami) natomiast podobna w smaku ( wg mnie) jest miruna :) a to już nie ryba hodowlana :)
dobrze wiedzieć.. a to była jedyna ryba jaką przełykałam

halibut, dorsz, łosoś, sola ,pyszna jest też  polędwica z Tuńczyka ma smak i kolor najmniej przypominający rybę i bardzo zdrowe mięsko. Wędzonych przy odchudzaniu nie polecam są dość tuczące , ogólnie ciężkostrawne i nie tak zdrowe. Pangi i tilapii do ust bym nie wzięła z wyżej wspomnianych powodów - tych ryb nie powinno się jeść!
Pasek wagi
miruna jest bardzo dobra, najlepsza taka ze skórką! 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.