- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
27 lutego 2011, 20:25
po prostu policzyć kalorie składników? bo w zupkach chińskich jest tak, że na 100ml jest przypuśćmy 50kcal, a na 200 jest już 100kcal.
jeżeli zrobię zupę warzywną i same warzywa będą miały razem około 200kcal, to nieważne, czy dam tam 300ml wody czy 400ml, wartość odżywcza będzie tylko z warzyw?
27 lutego 2011, 20:26
gdy sama robisz zupe to nie ma znaczenia ile wody dajesz.
- Dołączył: 2011-02-24
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 320
27 lutego 2011, 20:27
? no też niepomyślałam otym ale zupek h. nie jadam wiec niewiem ale mi sie wydaje rze waezywa mięso bo woda 0kcal
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
27 lutego 2011, 20:30
dzięki. jeszcze jedno pytanie - zupa na 2 porcje to ile wody? bo nie mam pojęcia w ilu gotować.
- Dołączył: 2008-09-04
- Miasto: Mombasa
- Liczba postów: 9211
27 lutego 2011, 20:35
dla mnie porcja 300 ml, a mój chłopak je ok. 500-600 ml na raz :P
- Dołączył: 2009-03-07
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 8112
27 lutego 2011, 20:52
jak dasz wiecej wody a np.200 kcal z warzyw to bedziesz miala mniej kalorii ogolnie w całosci zupy;)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
28 lutego 2011, 12:33
bo wyjdzie jej więcej ilościowo
dodaj kalorie mięsa, warzyw i zobacz ile porcji Ci wyjdzie