Temat: Tłusty czwartek;/

Zastanawiam sie czy z okazji tego święta trochę nie za szleć. taki dzien jest raz w roku. Jak jest z wami decydujecie się zjeśść w ten dzień coś innego?Ile chcecie zjeść pączków, faworków etc.?
Ja niebardzo nie przepadam za slodyczami. Chyba bedzie tak jak zawsze :)
Ja chyba pokłócę się z Dukanem i zjem jakiegoś boskiego z advokatem na przykład, mmm...
oo ja gdybym byla w domu to pewnie zjadlabym tone faworkow (za paczkami jakos nie przepadam), cale szczescie wraca do domu dopiero tydzien pozniej wiec moze mi sie uda. ja wole nawet nie probowac bo pozniej sie nie powstrzymam.
ja nie jem, nie sądzę żeby pączek był warty przyrostu wagi a u mnie ostatnio spadki są powolne więc na wagę złota. pączka mogę zjeść kiedy indziej, nie przestaną je piec przecież, jak będę po stabilizacji to na pewno mi nie zaszkodzi ;P
Ja z Dukanem się kłócić nie będę, przecież razem z nim można sobie zrobić jakieś cuda na kiju. :) Pewnie zrobię sobie znów to:


Pasek wagi
heheh... właśnie myślałam dziś na ten temat. Jak mama mi przypomniała o tłustym czwartku. No i się sama ze sobą kłócę. Bo tak pączek ma w cholerę kalorii to po pierwsze, po drugie nie jem słodyczy już 51 dzień, i nie chcę tego zaprzepaścić. A z drogiej strony jest tylko jeden taki dzień w roku, a poza tym taki pączek do kawusi mniam. No i sama nie wiem co mam zrobić.
wyglada smakowicie mozesz podac przepis?
Piernikowa bułeczka jest banalnie prosta w wykonaniu.
Udział biorą:
- jajko
- 2 łyżki otrębów
- proszek do pieczenia
- słodzik do pieczenia lub miód dla niedukających :)
- przyprawa do piernika (najlepiej samemu zrobić, bo te kupne mieszanki mają cukier i mąkę!)
- łyżka serka homo

Wszystko mieszamy w małej miseczce i wstawiamy do mikrofali na ok. 3 minuty. Gapimy się przez szybkę na nasz wyrób (wtedy lepiej rośnie). Wyjmujemy, kroimy na pół i smarujemy kremem, który jest po prostu resztą serka homo ze słodzikiem i aromatem.

Dodam tylko, że jest bardzo sycące! :)
Pasek wagi
no właśnie podaj przepis cóż to za cudo ;)) takie smakowite ;D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.