25 lutego 2011, 11:33
W związku z tym, że tłusty czwartek zbliża się nieubłaganie poszukuję przepisu na dietetyczne pączki. NIE CHODZI MI GŁÓWNIE O BARDZO NISKĄ KALORYCZNOŚĆ, ALE O WARTOŚCI ODŻYWCZE! Wiadomo, że jeśli będą ubogie w składniki będą mniej smaczne. Ważne by były tak zdrowe produkty i żeby można było je upiec w piekarniku bądź w parowarze.
25 lutego 2011, 11:34
to ja tez sie chetnie dowiem :))
25 lutego 2011, 11:40
http://mojewypieki.blox.pl/2010/01/Oliebollen.html
http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/Baci-di-ricotta.html
- Dołączył: 2010-07-26
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 597
25 lutego 2011, 11:42
25 lutego 2011, 11:45
>
> http://waniliowachmurka.blox.pl/2009/02/Pieczone-paczkki-jak-drozdzowki.htmltak
> trudno wpisać w google? -.-
Widocznie nie znalazłam nic ciekawego i uważam, że ten przepis tez nie jest ciekawy, bo raczej cukier i masło nie są zdrową i 'dietetyczną ' alternatywą dla tłustego czwartku.
25 lutego 2011, 11:47
masło jest zdrowe, a dietetycznych pączków po prostu NIE MA i bez sensu
jest moim zdaniem unikanie jednego pączka w tłusty czwartek;) chyba, że
sobie zrobisz pączki Dukana, ale co to za przyjemnosc...
25 lutego 2011, 11:48
>
> http://mojewypieki.blox.pl/2010/01/Oliebollen.htmlhttp://mojewypieki.blox.pl/2007/09/Baci-di-ricotta.html
ten 2 przepis brzmi kusząco, ale nie dostane takiego sera w mieście u siebie. Ciekawy czy mozna zastąpić
25 lutego 2011, 11:49
> masło jest zdrowe, a dietetycznych pączków po
> prostu NIE MA i bez sensu
> jest moim zdaniem unikanie jednego pączka w tłusty
> czwartek;) chyba, że
> sobie zrobisz pączki Dukana, ale co to za
> przyjemnosc...
Ja uważam, że lepszym tłuszczem jest oliwa z oliwek czy olej rzepakowy. Bo to tłuszcze roślinne, a nie pochodzenia zwierzęcego jak w przypadku masła. Po za tym nie chce unikac poączka, ba mogę zjeść nawet ze 3, bo wielkie odchudzanie ( 26kg ) mam za sobą i teraz po prostu chcę się zdrowo i prawidłowo odżywiać. Więc jak już pisałam kalorie mi nie straszne, ale chce by ten pączek czy nawet pączki, które zjem były wartościowe, a nie złożone z samego tłuszczu i cukru. Słowo pączek i dietetyczne ogólnie chyba się kłóci, dlatego też napisałam je w cudzysłowie...
Edytowany przez HotInna 25 lutego 2011, 11:52
25 lutego 2011, 11:56
A może któraś z Was robi coś w rodzaju takich pampuchów? Nie wiem czy dobrze kojarzę nazwę, ale pamiętam, że to też było ciasto drożdżowe , a w wersji na słodko można było dodawać ser i owoce. Dziewczyny podzielcie się swoimi przepisami! Wiem, że dość sporo ludzi lubi eksperymentować i często robi takie domowe wypieki.