Temat: Kasza manna. Jadacie? Macie jakieś przepisy?

Siema. Znalazłam w domu 2 opakowania kaszy manny. I szczerze mówiąc  nigdy takiego czegoś nie jadłam, chyba że jak byłam mała. Teraz bym chciała spróbować, ale nie mam zielonego pojęcia jaki byłby dobry przepis żeby top było dobre i mało kaloryczne. Może macie jakieś sposoby.
Pycha;) Można zrobić bardzo gęstą, delikatnie posłodzić, ostudzić w lodówce i jeść z konfiturami, owocami, sokami ect.
a jadasz to na obiad, podwieczorek, kolację?
mi zawsze smakowała jak za czasów dziecka mmmmniam:D ostatnio nawet taka sobie robiłam:D w takiej rzadkiej konsystencji lubię:) na mleczku 0% lub 0,5% i do tego jagody lub sok jagodowy własnej roboty ze słoiczka.. odpływam:D mniam:D
ja to sobie bardzo często jem kasze manne, gotuje normalnie na mleku i jem samą, czasem (jak mam) wkrajuję np pół pomarańczy, pół banana, rodzynki i orzechy albo słonecznik jak mam (nie za duzo, ale żeby było pełnowartościowo). ostatnio nie mogłam sie zecydowac czy kasza czy budyń, więc ugotowalam najpierw kasze na mleku a potem dolałam mleko z budyniem i miałam 2 w 1 :D mój chłopak znowu lubi soloną, więc kombinacji jest dużo. albo na wodzie i odtawić do zastygnięcia, a potem polać sokiem np malinowym - pycha! :)
Pasek wagi
pycha dla mnie to taki smak dzieciństwa mama mi ja czesto robiła jak byłam mała
Ja tylko na ciepło lubię. Z dżemem, jabłkami prażonymi z cynamonem, bananem, malinami, truskawkami, jagodami, rodzynkami, suszonymi daktylami, miodem.
to może być i na słodko i na słono???????????? a jak na słono to np. z jajkiem sadzonym albo warzywami może być?
Gotowana na mleku, z cukrem i cynamonem - tak jadałam jak byłam młodsza. Teraz rzadko jem :)
Z cynamonem, z domowymi konfiturami, malinami, jagodami, z bakaliami, z kakao, z cukrem waniliowym, z miodem, z wiórkami kokosowymi i likierem kokosowym (takim do kawy) - pychotka

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.