- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 lutego 2011, 17:22
Składniki na 6 gofrów:
Otręby
zmielić na puch. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Masa
będzie gęsta. Wykładać na rozgrzaną gofrownicę. Piec ok 5-7min, w
zależności od mocy gofrownicy. Z porcji powinno wyjść ok 6-7 gofrów
standardowej wielkości.
22 lutego 2011, 17:23
22 lutego 2011, 17:24
Składniki (na 5 gofrów):
Otręby wymieszaj z serkiem. Zostaw na 5 min. W tym czasie rozdziel żółtka od białek i ubij białka, ale nie na sztywno, tylko tak zeby była piana, ale nie sztywna (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :)). Otręby i żółtka wymieszaj, dodaj słodzik, skrobię/mąkę i proszek oraz kakao. Dokładnie wymieszaj. Dodaj białka. Piec w gofrownicy (jeśli będą sie przyklejały to wysmaruj gofrownicę ręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek, u mnie obeszło się bez smarowania :)).
Podawać z serkiem homo.
Smacznego!
22 lutego 2011, 17:42
22 lutego 2011, 17:48
22 lutego 2011, 18:12