Temat: Jak ważyć produkty?

Produkty mrożone ważyć przed czy po obróbce? Chodzi konkretnie o pierogi. 

Ważysz zamrożone bo taką wagę masz na opakowaniu i liczysz wg tabeli z opakowania, jednakże poczytaj wpierw skład....może zrezygnujesz z nich?!

GrzesGliwice napisał(a):

Ważysz zamrożone bo taką wagę masz na opakowaniu i liczysz wg tabeli z opakowania, jednakże poczytaj wpierw skład....może zrezygnujesz z nich?!

Przecież mogła zrobić te pierogi samodzielnie i nadmiar zamrozic np. Albo dostała od mamy i zamroziła i teraz się zastanawia jak to wazyc. Skład w takim wypadku może być spoko :D Od razu czarne scenariusz.... :D

Pasek wagi

PodlaLalka napisał(a):

GrzesGliwice napisał(a):

Ważysz zamrożone bo taką wagę masz na opakowaniu i liczysz wg tabeli z opakowania, jednakże poczytaj wpierw skład....może zrezygnujesz z nich?!
Przecież mogła zrobić te pierogi samodzielnie i nadmiar zamrozic np. Albo dostała od mamy i zamroziła i teraz się zastanawia jak to wazyc. Skład w takim wypadku może być spoko :D Od razu czarne scenariusz.... :D

No tak, masz rację... to wynika z tego, że mam "alergię" na wszelkie gotowce :D

Po ugotowaniu będą ważyć więcej, bo nabiorą wody.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.