- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
16 lutego 2017, 17:57
Podzieliłam pierś z kurczaka na części i zamroziłam (nie zważyłam przed). Zważyłam teraz (zamrożony) i nie wiem, czy ten filet waży tyle samo co w momencie zamrażania (po rozmrożeniu jest więcej wody, więc waga mogła się zmienić), czy liczyć wg tabel na necie - napisane jest że taki kurczak ma 80 kcal na 100 g ale znów nie wiem czy to dla zamrożonego kurczaka czy rozmrożonego?
16 lutego 2017, 18:09
woda zmienia swoją objętość, nie wagę ;)
Wiem o tym, ale miałam na myśli zjawisko, gdzie wkładam kurczaka do zamrażalnika w woreczku, a po rozmrożeniu w woreczku jest mnóstwo wody i mięso. Teoretycznie woda mogła pochodzić z mięsa
16 lutego 2017, 18:12
Wiem o tym, ale miałam na myśli zjawisko, gdzie wkładam kurczaka do zamrażalnika w woreczku, a po rozmrożeniu w woreczku jest mnóstwo wody i mięso. Teoretycznie woda mogła pochodzić z mięsawoda zmienia swoją objętość, nie wagę ;)
16 lutego 2017, 18:15
w takiej sytuacji po rozmrożeniu kaloryczność na 100g się zmieniła, kurczak przed zamrożeniem ma tyle samo kcal na 100g co zamrożony, a kurczak po rozmrożeniu na 100g będzie miał więcej kcal, ale nie sądzę że na tyle żeby się było czym przejmować.Wiem o tym, ale miałam na myśli zjawisko, gdzie wkładam kurczaka do zamrażalnika w woreczku, a po rozmrożeniu w woreczku jest mnóstwo wody i mięso. Teoretycznie woda mogła pochodzić z mięsawoda zmienia swoją objętość, nie wagę ;)
Dziękuję :)