- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
16 lutego 2017, 16:10
Mam pytanie czy dania azjatyckie, tajskie są dietetyczne i zdrowe? jak z kalorycznością makarony ryżowego , sosów do tych dań -gotowych lub samemu robionych? a mleko kokosowe i dania z nim ? ktoś ... coś...? szukam informacja od fascynatów kuchni wschodniej, najchętniej tajskiej .
16 lutego 2017, 16:20
A co to znaczy dietetyczne i zdrowe? Mało jest dań antyodżywczych , a dietetyczne...? Czyli że mają mieć mało kcal? Wlicz w bilans żeby się zgadzało.
Edytowany przez Havock 16 lutego 2017, 16:21
16 lutego 2017, 17:05
makarony mają tyle kcal co nasze, mleczko kokosowe byle nie w nadmiarze. Gotowe sosy to pewnie syf niezależnie od rodzaju kuchni. Ogólnie można zrobić zdrowy azjatycki obiad tak samo jak zdrowy polski, włoski czy grecki. Można też zalać wszystko nadmierną ilością tłuszczu i gotowcami co na zdrowie nie wyjdzie.