Temat: Pieczenie w piekarniku - czy taki sam efekt da ugotowanie na parze?

Na diecie praktycznie codziennie mam obiady pieczone w piekarniku, na prąd nie zarobie, do tego mąż nie chce takich jeść więc czasami muszę upiec 100g kurczaka, nie chcę rezygnować z dania zamieniając posiłki. W związku z tym mam pytanie czy gdybym zawinęła w folię i dała do ugotowania na parze to będzie duża różnica? Wiem, że tu pieczenie a tu gotowanie ale to zawsze w folię zawinięte więc..?

Dla przykładu filet z kurczaka w pomarańczach

Pasek wagi
ja jak nie chcę piec 100gr kurczaka, to go gotuję lub duszę.

Ja robię kuraka w gęsiarce, a cyce na parze.
Pasek wagi
Ja tez gotuje na parze...
Jednym słowem - nie ma różnicy, tak?
Pasek wagi
polecam na teflonie bez tłuszczu-drób super się podsmaża np. jak go zamarynujesz w jogurcie z curry i ziołami:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.