- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 lutego 2011, 12:42
12 lutego 2011, 12:46
12 lutego 2011, 12:47
Mleko, mleczko kokosowe, cukier waniliowy i sól zagotować. Wsypać ryż, gotować 35 minut.
Banany obrać, pokroić na plasterki, skropić sokiem z cytryny.
Masło stopić w rondelku, wsypać cukier, lekko stopić. Włożyć banany, wlać pozostały sok z cytryny, delikatnie wymieszać. Podgrzewać kilka minut, aż skarmelizują.
Ryż zdjąć z ognia, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać, chwilę podgrzać. Rozłożyć na talerze, udekorować bananami.
12 lutego 2011, 12:51
Kawę zalać gorącą przegotowaną wodą .Dolać mleczko kokosowe .Wsypać wiórki kokosowe , osłodzić do smaku , zamieszać . Doskonale smakuje w towarzystwie słabego likieru kokosowego ( jak ktoś woli to może kieliszek likieru wlać do kawy )
12 lutego 2011, 12:53
Makaron ryżowy przygotować według przepisu. Nie gotować tylko wrzucić do wrzącej wody, pozostawić pod przykryciem 3 minuty. Następnie odcedzić. Biały ser rozgnieść widelcem wymieszać z cukrem i 8 łyżkami wiórków kokosowych. Do masy serowej dodać makaron i wszystko razem wymieszać. Papier ryżowy zmoczyć w letniej wodzie, nałożyć na niego masę serową i zawijać w ruloniki tak jak na opakowaniu. Olej rozgrzać na głębokiej patelni i krótko smażyć sajgonki. Usmażone sajgonki przełożyć na talerz, polać mleczkiem kokosowym i posypać wiórkami.
12 lutego 2011, 12:56
12 lutego 2011, 12:57
12 lutego 2011, 13:18
12 lutego 2011, 13:29