- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
7 sierpnia 2016, 13:38
Jaki ryż moge jeść na redukcji oprócz brązowego? Jaśminowy, parboiled naturalny i basmati będą okej?
7 sierpnia 2016, 13:54
kazdy będzie okej
7 sierpnia 2016, 14:06
Ja jadłam jeszcze basmati ;) I nie tyle chodzi tu o redukcję, co o stopień przetworzenia produktu. Mniej przetworzony = zdrowszy (z każdym kolejnym etapem obróbki ubywa składników odżywczych i błonnika, który wspomaga odchudzanie).
7 sierpnia 2016, 14:41
A kasza jaglana? Wspaniale smakuje, zwłaszcza z pieczarkami i szpinakiem. Polecam!
7 sierpnia 2016, 14:45
Na redukcji dobry basmati, bo nabiera dużo wody przez co jest go więcej. :D A nie raz złapiesz głoda.
7 sierpnia 2016, 21:38
Generalnie to każdy ryż oprócz białego jest okej. Smakowo dla mnie paraboliczny.
8 sierpnia 2016, 07:43
Generalnie to każdy ryż oprócz białego jest okej. Smakowo dla mnie paraboliczny.
8 sierpnia 2016, 15:46
Biały ryż też nie jest zły. Możesz jak najbardziej każdy
Tylko że biały ryż ma w 100 gramach suchego produktu, aż 344 kalorie więc istnieją lepsze produkty podczas redukcji. Podobną sytuacje masz z ciemnymi VS białymi makaronami.
W gruncie rzeczy to racja, nie są to produkty złe jeśli nie odczuwasz głodu po nich i przede wszystkim MASZ UJEMNY BILANS KALORYCZNY DIETY (bo bez tego od razu sobie odpuść) to możesz i biały jeść, a nawet czasami włączać w bilans mniej zdrowe rzeczy. Ważne są ujemne kalorie w redukcji.