- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
10 lutego 2011, 00:16
Witajcie kochani!
Mam pytanie, bo gdzies kiedy chyba usłyszałam i nie wiem czy błędnie, że robiąc z chleba grzankę, zmieniają się kcal oraz wartości odżywcze...
Jeśli z pełnoziarnistego, mieszanego chleba zrobie sobie grzanke w tosterze to czy ten chlebek bedzie mial wiecej kcal? Czy to jakiś mit? co innego tosty z pszennego chleba tostowego... rozumiem, ale przeceiz jak zrobie grzanke z ciemnego chleba to powinnien być tak samo kaloryczny... prawda?
Dzieki za odp, ale jakoś mnie to nurtuje... jak to z tym jest :)
10 lutego 2011, 00:20
10 lutego 2011, 00:24
10 lutego 2011, 00:25
10 lutego 2011, 00:26
10 lutego 2011, 00:28
10 lutego 2011, 00:33
10 lutego 2011, 07:08
Edytowany przez eriss266 20 listopada 2011, 16:48
10 lutego 2011, 08:45
Problem polega na tym, że "grzanki" w niektórych regionach Polski to nie to samo co tosty, o których Ty piszesz. Tost opiekamy w tosterze i nie zmienia się watrość kaloryczna. Natomiast grzanki to chleb smażony na patelni i dużej ilości masła czy margaryny:) I pewnie te drugą grznkę ktoś miał na mysli.
10 lutego 2011, 09:48
aha, no to mam już mała jasność w takim razie moge sobie pozwolic na tosta a nie grzanke, dzieki za odp ;)