Temat: cebula

Czy ktoś z Was smażył kiedyś cebulę bez tłuszczu? Czy smakiem można ją porównać do tej, którą smażymy na oleju? ;)
Ja tak często smażę :) wiadomo, że smakuje inaczej.
Zawsze uwielbiałam smażoną cebulę, czy ten smak jest w ogóle zbliżony? :>
Ja też tak smażę. Jak się trochę zrumieni to dodaję wodę i "gotuję" aż wyparuje i potem jest przypieczona i miękka i pachnie, mniam :)
Smak jest zbliżony oczywiście, tylko musisz ją nieco przypalić :P Tzn bez przesady, ale żeby się zarumieniła :)
Dzięki ;)
Ja czasem jeszcze smażę cebulkę na teflonie dodając małą łyżeczkę masła, jednak smak jest troszkę inny. Polec natomiast na gotowanie cebulki na parze. Pokroić/posiekać za bardzo nie da rady, ale w grubsze listki można ją rozkroić i jest boska :) O ile się jej za bardzo nie zaparuje ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.