- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
9 lutego 2011, 21:04
Czy ktoś z Was smażył kiedyś cebulę bez tłuszczu? Czy smakiem można ją porównać do tej, którą smażymy na oleju? ;)
9 lutego 2011, 21:06
Ja tak często smażę :) wiadomo, że smakuje inaczej.
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
9 lutego 2011, 21:10
Zawsze uwielbiałam smażoną cebulę, czy ten smak jest w ogóle zbliżony? :>
- Dołączył: 2009-05-31
- Miasto: Happiness
- Liczba postów: 3525
9 lutego 2011, 21:11
Ja też tak smażę. Jak się trochę zrumieni to dodaję wodę i "gotuję" aż wyparuje i potem jest przypieczona i miękka i pachnie, mniam :)
- Dołączył: 2009-05-31
- Miasto: Happiness
- Liczba postów: 3525
9 lutego 2011, 21:12
Smak jest zbliżony oczywiście, tylko musisz ją nieco przypalić :P Tzn bez przesady, ale żeby się zarumieniła :)
9 lutego 2011, 21:18
Ja czasem jeszcze smażę cebulkę na teflonie dodając małą łyżeczkę masła, jednak smak jest troszkę inny. Polec natomiast na gotowanie cebulki na parze. Pokroić/posiekać za bardzo nie da rady, ale w grubsze listki można ją rozkroić i jest boska :) O ile się jej za bardzo nie zaparuje ;)