Temat: Które masło orzechowe lepsze?

Hej! Które masło orzechowe jest wg. Was lepsze? migdałowe czy zwykłe z orzeszków ziemnych? Które lepiej smakuje, jest zdrowsze itp.? :P Czekam na wasze opinie i z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam :).

z orzechów włoskich :D 

Pasek wagi

z nerkowców ☺

Wszystkie masła orzechowe są pyszne i zawierają zdrowe kalorie. Ja bardzo lubię z firmy terrasana, najbardziej z orzechów laskowych <3 Ale jak mówię- wszystkie są pyszne :D (najlepiej, żeby też zawierały ok. 89-100% orzechów, ale najlepiej to 100%) :)

"Wszystkie masła orzechowe są pyszne i zawierają zdrowe kalorie."  z tym, że nie koniecznie masz racje. Zwłaszcza orzechy arachidowe, które mają kiepski profil tłuszczowy, poza tym zawierają substancje antyżywieniowe i raczej nie są to zdrowe tłuszcze. 

Migdałowe, włoskie też pyszne, pistacjowe mmm...

Najlepsze i najzdrowsze masło orzechowe zrobisz sobie sama w domu ;-). Nie oszukujmy się, ale masło ze sklepu zawsze będzie gorsze, gdyż zawiera sztuczne dodatki i jest konserwowane. Nigdy na 100% nie wiadomo, co tam się znajduje. A tak BTW orzeszki ziemne to nie orzechy tylko rośliny strączkowe, z botanicznego punktu widzenia ;-)

Pozdrawiam

OrdemEprogresso napisał(a):

"Wszystkie masła orzechowe są pyszne i zawierają zdrowe kalorie."  z tym, że nie koniecznie masz racje. Zwłaszcza orzechy arachidowe, które mają kiepski profil tłuszczowy, poza tym zawierają substancje antyżywieniowe i raczej nie są to zdrowe tłuszcze. 

Ponadto, orzeszki te podatne sa na grzyba, produkującego toksyny!

Pasek wagi

Jadłam tylko migdałowe, które mi jakoś nie smakuje :/

Natomiast jestem zakochana w tym z orzechów ziemnych mmmm.... ^^ Kocham tak jak wszystkie orzechy <3

Z reguły kupuje to w Mili:

Dziś jednak wyhaczyłam w Lidlu jedno masło orzechowe i uważam, że jest jeszcze lepsze niż tamto powyżej. Zdecydowanie polecam:

najbardziej lubie maslo meridian z nerkowcow. jest bez dodatku tluszczu palmowego, cukru, soli, itp. 100℅ orzechow.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.