- Dołączył: 2009-02-26
- Miasto: Antarktyda
- Liczba postów: 2666
7 lutego 2011, 23:19
Można mrozić kapustę włoską i kukurydzę konserwową? Mam pół kapusty i otwartą puszkę kukurydzy, nie zdążę tego zjeść, żeby się nie popsuło i zastanawiam się czy nie zamrozić, tylko nie wiem jak, czy poszatkować tą kapustę, czy tylko podzielić na liście, czy blanszować, czy surową włożyć do woreczków, żeby się to po wyjęciu nadawało do zjedzenia w zupie. No i kukurydza, wyjdzie coś z tego w ogóle? Odsączać z zalewy przedtem, czy razem z tą wodą?
- Dołączył: 2010-11-20
- Miasto: Ands
- Liczba postów: 901
7 lutego 2011, 23:22
wszystko można zamrozić. kapustę to chyba lepiej sobie poszatkuj bedziesz miała pózniej mniej roboty jak bedziesz chciała zrobić jakąs surówkę a kukurydze tez możesz mrozic tylko nie w puszczce. moze byc plastikowy pojemnik