7 lutego 2011, 10:35
Kochane, pomóżcie!
Co można zjeść na obiad, żeby było zdrowo, małokaloryczne, a przede wszystkim smacznie? Co wy polecacie?
Mam nadzieję, że znajdzie się kilka odpowiedzi ![]()
7 lutego 2011, 10:39
Warzywa z ryżem i kurczakiem:)
Sprzedaja mrożone np. hortexu któe maja 242kcl:) i są pyszne
7 lutego 2011, 10:40
Strasznie dużo jest takich rzeczy. Na przykład ja bym poleciła faszerowaną cukinię, albo inne faszerowane warzywa. Może też być chude mięso grillowane z jakąś surówką, albo warzywa duszone albo ugotowane na parze i do tego trochę mięska.Może tez być jakaś sałatka na bazie ryżu czy kaszy (na przykład kuskusu) z warzywami, może być ryba... Możliwości jest naprawdę mnóstwo.
- Dołączył: 2006-03-19
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 526
7 lutego 2011, 10:45
filet z kurczaka faszerowany feta i szpinakiem+ryż albo coś innego+ warzywa proste szybkie lekkie :)
7 lutego 2011, 11:15
ja dziś zamierzam zrobić sobie rybę po grecku:D
niekonsekwentnawdzialaniu
- Dołączył: 2010-11-11
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 143
7 lutego 2011, 11:50
ja wczoraj jadłam pieczoną pierś z kurczaka, z kaszą gryczaną i mieszanką warzywną- brokuł, kalafior i marchewka :) było pyyycha :)
- Dołączył: 2007-03-19
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 207
7 lutego 2011, 11:52
duszona cukinia , papryka i pieczarki (tylko nie dodawaj oleju bo cukinia i pieczarki strasznie go wciągają ) do tego pierś z kurczaka przyprawiona ziołami i curry , na wierzch odrobina fety i mała garstka orzeszków ziemnych niesolonych light (Felix ) , a jeśli nie lubisz fety to do takich mieszankowych dań fajnie smakuje domowej roboty sos czosnkowy z jogustu naturalnego ;)
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Karmelkowo
- Liczba postów: 10500
7 lutego 2011, 12:09
Ja ostatnio zrobiłam pyszne wegetariańskie gołąbki.
Paczka ugotowanego i ptrzestudzonego ryżu, 20 dag lekko duszonych na parze pieczarek z 1 cebulą, wymieszać z surowym jajkiem, mocno przyprawić. Liście kapusty sparzyć, przestudzone rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego, następnie farsz, znowu liście. Zalać sosem- 2/3 szklanki wody, pół koncentratu pomidorowego, wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz. Przykryć naczynie. Wstawić do piekarnika na ok. 50 minut. Pycha 
7 lutego 2011, 14:08
Mój dzisiejszy obiadek np ;)
pierogi z kapustą i grzybami z biedronki (5 sztuk - 185 kcal)
brokuły
syte i smaczne ale to zależy od tego co kto lubi ;)