Temat: Co niskokalorycznego, ale smacznego można zjeść na obiad?

Kochane, pomóżcie!
Co można zjeść na obiad, żeby było zdrowo, małokaloryczne, a przede wszystkim smacznie? Co wy polecacie?

Mam nadzieję, że znajdzie się kilka odpowiedzi 

Warzywa z ryżem i kurczakiem:)
Sprzedaja mrożone np. hortexu któe maja 242kcl:) i są pyszne
Strasznie dużo jest takich rzeczy. Na przykład ja bym poleciła faszerowaną cukinię, albo inne faszerowane warzywa. Może też być chude mięso grillowane z jakąś surówką, albo warzywa duszone albo ugotowane na parze i do tego trochę mięska.Może tez być jakaś sałatka na bazie ryżu czy kaszy (na przykład kuskusu) z warzywami, może być ryba... Możliwości jest naprawdę mnóstwo.
filet z kurczaka faszerowany feta i szpinakiem+ryż albo coś innego+ warzywa proste szybkie lekkie  :)
ja dziś zamierzam zrobić sobie rybę po grecku:D
ja wczoraj jadłam pieczoną pierś z kurczaka, z kaszą gryczaną i mieszanką warzywną- brokuł, kalafior i marchewka :) było pyyycha :)
duszona cukinia , papryka i pieczarki (tylko nie dodawaj oleju bo cukinia i pieczarki strasznie go wciągają ) do tego pierś z kurczaka przyprawiona ziołami i curry , na wierzch odrobina fety i mała garstka orzeszków ziemnych niesolonych light (Felix ) , a jeśli nie lubisz fety to do takich mieszankowych dań fajnie smakuje domowej roboty sos czosnkowy z jogustu naturalnego ;)

Ja ostatnio zrobiłam pyszne wegetariańskie gołąbki.

Paczka ugotowanego i ptrzestudzonego ryżu, 20 dag lekko duszonych na parze pieczarek z 1 cebulą, wymieszać z surowym jajkiem, mocno przyprawić. Liście kapusty sparzyć, przestudzone rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego, następnie farsz, znowu liście. Zalać sosem- 2/3 szklanki wody, pół koncentratu pomidorowego, wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz. Przykryć naczynie. Wstawić do piekarnika na ok. 50 minut. Pycha

kurczak
Mój dzisiejszy obiadek np ;)

pierogi z kapustą i grzybami z biedronki (5 sztuk - 185 kcal)
brokuły

syte i smaczne ale to zależy od tego co kto lubi ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.