Temat: Dieta białkowo-tłuszczowa.

1. Stosowała któraś z Was?

2. Przyniosła dobre efekty?

3. Co jadłyście? :) 

Ja stosuje i efekty są .... hm... wyśmienite :-D Co jem? Za długo by pisać. Wpisz w google dieta LCHF.

Pasek wagi

Ja. Jestem na keto. Temat rzeka. Jak chcesz konkrety to pytaj.

Ja proponuję poczytać o skutkach zdrowotnych takiej diety. Przecież to są głównie produkty pochodzenia zwierzęcego :/. Nie bójcie się tak tych węglowodanów...

najgorsza z możliwych diet, niezdrowa i nielogiczna z punktu widzenia funkcjonowania ludzkiego organizmu. Dla mnie totalny debilizm w czasach gdy już naprawdę wszędzie przestrzega się przed jedzeniem dużej ilości białka. Dorosły człowiek potrzebuje bardzo mało biała i najlepiej pochodzenia roślinnego!!! Poczekaj aż ci stawy wysiądą i sama się przekonasz....ja jem prawie same węglowodany (pełnoziarniste + owoce, warzywa) 

Pasek wagi

Nie kazda dieta jest dla kazdego- od tego trzeba zaczac. ostatnio czytalam, ze dla osob z tendencjami do gromadzenia tluszczu w udach, ograniczenie wegli ma sens, natomiast dla otylosci brzusznej najlepsza jest zbilansowana dieta. ja aktualnie stosuja, lub probuje stosowac to diete z wariantem warzywa i owoce. jestem wegetarianka i dlatego wlasnie. unikam skrobii, chleba, wypiekow, ale wegli z warzyw sobie nie zaluje. co do bialka to organizm jest w stanie tez tylko pewna ilosc wchlonac i na peno nie 3 gr/kg. w tym wariancie jest to calkiem przyjemny sposob odzywiania. tluszcz biore po pierwsze kokosowy, oliwe i lniany. bialko u mnie glownie jajka i twrog plus proteiny z proszku. moj rozklad to procentowo 30-30-40 bwt.

Pasek wagi

Każda z diet eliminacyjnych musi być przeprowadzona mądrze. Potrzeba jest przede wszystkim wiedzy o tym, jakich niedoborów mozna się przypadkiem nabawić i jak się przed tym uchronić. Temat rzeka, do odrobienia samemu ;)

I jeszcze jedno. To co jest dla człowieka właściwe, to nie jest żaden aksjomat i nie ma się co modlić do piramidy żywieniowej. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.