- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 marca 2016, 18:01
Cześć.
Od dwóch tygodni nie używam już soli (zawsze to była sól morska).
Zastanawia mnie jednak czy warto kupić sól himalajska? Słyszałam, że ma wiele dobrych właściwości.
Co sądzicie? Lepiej nie używać wcale soli czy wypróbować himalajską?
21 marca 2016, 18:15
Całkowite odstawienie soli też jest niezdrowe, zalezy co jesz, bo wiadomo, ze jesli jesz produkty, w ktorych jest sol to nie ma co panikować.
Ja uzywam himalajskiej od roku albo dwóch
21 marca 2016, 18:18
Żeby odczuć jej "cudowne" właściwości musiałabyś jej zjeść cały worek...moim zdaniem jest to wyrzucanie kasy w błoto , sama używam morskiej grubej soli bo akurat mam taki młynek ale widzę dużą różnicę w smaku od zwykłej kuchennej.
21 marca 2016, 18:28
Ja zapotrzebowanie na jod uzupelniam sola morska wzbogacona jodem. gdy szukam informacji o soli Himalajskiej - to wyskakuja mi jakies sklepy, blogi albo strony nawiedzone przez ezoterykow. Nie widze nigdzie jakiegos naukowego opracowania i dopoki nie znajde - nie bede uzywac.
Edytowany przez 5efb75367d05823fac09f20f9e63588b 21 marca 2016, 18:36