- Dołączył: 2010-01-25
- Miasto: Lafayette In
- Liczba postów: 2525
2 lutego 2011, 22:20
jak w temacie.
morskie 'troche' kosztuja... a slodkowodne tez sa smaczne jesli umie sie je przyrzadzic.
co powiecie?
- Dołączył: 2010-02-18
- Miasto:
- Liczba postów: 1607
2 lutego 2011, 22:28
Wazne, aby jesc zarowno te chude, jak i tluste ( makrele, losos, szprotki), te ostatnie ze wzgl. na zdrowe kwasy tluszczowe. Ja slodkowodnych nie lubie, smierdza mi mulem:( za to morskie uwielbiam!
- Dołączył: 2006-03-19
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 526
2 lutego 2011, 22:30
słodkowodne żyją często w brudnych wodach i różne rzeczy przy okazji zjadają :) ale raz na jakiś czas to ok lepsze to niż nic
2 lutego 2011, 22:52
też myśle, że takie i takie, ale ja również za słodkowodnymi nie przepadam bo śmierdzą. Wolę morskie XD
- Dołączył: 2010-01-25
- Miasto: Lafayette In
- Liczba postów: 2525
2 lutego 2011, 22:59
jesli chodzi o sam smrod to da sie przezyc jakos ;p ale co w temacie wartosci odzywczych, bo samym smakiem nie mozna sie ciagle kierowac...? :))
3 lutego 2011, 07:33
ale co w temacie wartosci odzywczych, bo samym
> smakiem nie mozna sie ciagle kierowac...? :))
wartosci odzywcze słodkowodnych nie dorastają nawet do pięt rybom morskim. tylko w tych drugich- zwlaszcza tłustych- znajdziesz to co najcenniejsze Omega-3 i NNKT. ja jadam tylko morskie
- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
3 lutego 2011, 08:00
> ale co w temacie wartosci odzywczych, bo samym>
> smakiem nie mozna sie ciagle kierowac...?
> :))wartosci odzywcze słodkowodnych nie dorastają
> nawet do pięt rybom morskim. tylko w tych drugich-
> zwlaszcza tłustych- znajdziesz to co najcenniejsze
> Omega-3 i NNKT. ja jadam tylko morskie
Z wyjątkiem może węgorza, który zawartość tłuszczu ma podobną do łososia, a całe życie spędza w rzekach (tylko na tarło płynie do morza). Ponadto nie wszystkie ryby morskie są tłuste - spójrzcie np. na dorsza.
- Dołączył: 2010-12-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3810
3 lutego 2011, 08:00
> ale co w temacie wartosci odzywczych, bo samym>
> smakiem nie mozna sie ciagle kierowac...?
> :))wartosci odzywcze słodkowodnych nie dorastają
> nawet do pięt rybom morskim. tylko w tych drugich-
> zwlaszcza tłustych- znajdziesz to co najcenniejsze
> Omega-3 i NNKT. ja jadam tylko morskie
Z wyjątkiem może węgorza, który zawartość tłuszczu ma podobną do łososia, a całe życie spędza w rzekach (tylko na tarło płynie do morza). Ponadto nie wszystkie ryby morskie są tłuste - spójrzcie np. na dorsza.
EDIT
Ups, dwa razy mi się wyslało.
Edytowany przez atrociraptor 3 lutego 2011, 08:00