Temat: Bio pieczywo żytnie z Lidla - jakość i kalorie

Z ciekawości kupiłam sobie takie... coś. Waży 95 g. Czy ktoś zna podobny wyrób, dzięki któremu oszacuję sobie wartość energetyczną? Jak myślicie, czy takie pieczywo jest dobrej jakości - tj. nieoszukane? http://www.lidl.pl/pl/nowosci-2523.htm?action=show...

Od razu mówię, że świat się nie zawali, jeśli się nie dowiem, po prostu szacuję kalorie, aby nie zjeść za mało. Jak byście to policzyły? Pachnie jak chlebek, wygląda jak wygląda. Rozjechana bułka.

Ja je kupuję czasem. Niezłe jest. Kaloryczność szacuję na jakieś 300.

Pasek wagi

Ja strzelałam w 270 kcal. Ale 30 kcal to żadna różnica. Policzę to jako byle jakie pieczywo żytnie, może jak bułkę. Choć jak znajdzie się ktoś, kto kupuje coś podobnego i ma tabelkę, to chętnie skoryguję błąd w dzienniku.

Jadwinior napisał(a):

Ja strzelałam w 270 kcal. Ale 30 kcal to żadna różnica. Policzę to jako byle jakie pieczywo żytnie, może jak bułkę. Choć jak znajdzie się ktoś, kto kupuje coś podobnego i ma tabelkę, to chętnie skoryguję błąd w dzienniku.

Ja się nie rozdrabniam i szacuję wszystko z dokładnością do 50.

Pasek wagi

215 kcal dla tego placka to jest, imo, maximum.

Pasek wagi

liczylabym jak kazde inne zytnie pieczywo (nieistotne czy w formie chleba czy bulki), czyli obstawiam jakies 200, max 220kcal w 95gramowej porcji ;)

ma ktoś informacje czy to pieczywo jest zrobione z ciasta głęboko mrożonego czy ze świeżego. może prościej czy jest na miejscu robiony ?Podejrzewam że tak. A skoro na miejscu to chyba z głęboko mrożonego. jestem też ciekaw czy lidl podaje gdzieś skład

100g-217 kcal

95g-206kcal

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.