- Dołączył: 2006-11-20
- Miasto: Nyc
- Liczba postów: 921
1 lutego 2011, 10:03
Hej! Czy ktoś z Was próbował już może nowych produktów z linii Stimeria Hortexu?
Założenie szybkiego i niskokalorycznego gotowania na parze bardzo mi się podoba. Po całym dniu nie mam już głowy do komponowania sobie tak kolorowych i różnorodnych posiłków dlatego chciałabym wypróbować jeden z tych produktów.
Jestem jednak podejrzliwa :) Po pierwsze, podane wartości kaloryczne są dziwnie niskie. Po drugie, czy nie jest tak, że po wyjęciu z mikrofali w torebce znajdę paćkę warzywno-podobną? Chętnie przeczytam wasze opinie
![]()
- Dołączył: 2011-01-29
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 52
2 lutego 2011, 13:56
Hmm... zaintrygował mnie ten produkt. Jeśli będzie okazja to jeszcze dziś wybiorę się do sklepu i zbadam sprawę. Kupie czy nie? Zależy od ceny i dostępności. Jak zdobędę to wypróbuje na kolacje ;]
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
2 lutego 2011, 14:25
> Dziewczyny, a jak Wy robicie z serkiem wiejskim??
> Zaintrygowałyście mnie...
jeśli na patelni to....
wrzucam na teflon warzywa, jak zmiekna zalewam serkiem wiejskim, sypię koperek, czosnek czy inne ulubione przyprawy i na małym ogniu trzymam pod przykryciem aż serek się stopi
jak w piekarniku....
robię tak samo, tylko w naczyniu żaroodpornym
podobnie robię brukselki, kalafiora, brokuły, fasolkę....każde inne warzywa, które zostaną mi od obiadu np. z poprzedniego dnia
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
2 lutego 2011, 14:29
a serek wiejski na pizzy wygląda tak
przed włożeniem do piekarnika![]()
![]()
i po stopieniu
po lewej z wiejskim, po prawej z żółtym
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
2 lutego 2011, 14:30
a tu na warzywach (brukselki, brokuł, kalafior, cebulka, pieczarki, koperek)
- Dołączył: 2006-11-20
- Miasto: Nyc
- Liczba postów: 921
2 lutego 2011, 14:43
Nigdy bym nie wpadła na ten serek :) Malalady dzieki za fotki - bardzo smacznie
Edytowany przez andres 2 lutego 2011, 14:44
- Dołączył: 2011-01-08
- Miasto: Wrociszów
- Liczba postów: 232
2 lutego 2011, 15:35
malalady to ja jeszcze prosze o przepis na jakies zdrowe ciasto do tej pizzy bo gore juz mamy, moze placek duakan ? :)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
2 lutego 2011, 15:40
ostatnio (ten na fotce) taki wymyśliłam na oko
proporcje pizzy z głowy;)
ciasto:
- 20 łyżek mąki Lubella pp
- kubek wody
- 1/2 kostki drożdży
- szczypta soli
- łyżka oliwy z oliwek
sos:
- słoiczek koncentratu Pudliszki
- 6 ząbków czosnku
- pieprz, sól, bazylia, oregano
wierzch:
- 4 pieczarki
- 1 cebulka
- 1/2 papryki żółtej
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 puszki groszku
- 10 plastrów polędwicy sopockiej
- 6 plastrów sera żółtego
- kubeczek serka wiejskiego
- Dołączył: 2006-11-20
- Miasto: Nyc
- Liczba postów: 921
7 lutego 2011, 08:58
Kupiłam i wsadziłam do mikrofalówki :) mój wybór padł na
Risotto.
Sposób przygotowania: dziecinnie prosty, po 7 minutach wszystko jest miękkie i ciepłe
Porcja - nie za wielka dobra jako lunch.
Smak - trzeba dodać przyprawy!
Sos serowy - ledwo wyczuwalny, nie przeszkadza ale szału nie ma.
A teraz najlepsze :P Skład: poza warzywami mamy tutaj olej palmowy i inne nie do końca zdrowe dodatki
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
7 lutego 2011, 11:56
cieszę się,że smakuje
spróbujcie też pieczarek faszerowanych wiejskim:) niektóre sa z jajkiem i szynką, niektóre z wieśniakiem i koperkiem
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
7 lutego 2011, 14:35
jak ktoś znajdzie taką mieszankę gdzieś w sklepie w warszawie,to proszę na priv adres sklepu