Temat: HORTEX Stimeria - ściema z tym gotowaniem na parze?

Hej! Czy ktoś z Was próbował już może nowych produktów z linii Stimeria Hortexu?



Założenie szybkiego i niskokalorycznego gotowania na parze bardzo mi się podoba. Po całym dniu nie mam już głowy do komponowania sobie tak kolorowych i różnorodnych posiłków dlatego chciałabym wypróbować jeden z tych produktów.

Jestem jednak podejrzliwa :) Po pierwsze, podane wartości kaloryczne są dziwnie niskie. Po drugie, czy nie jest tak, że po wyjęciu z mikrofali w torebce znajdę paćkę warzywno-podobną? Chętnie przeczytam wasze opinie 
Hmm... zaintrygował mnie ten produkt. Jeśli będzie okazja to jeszcze dziś wybiorę się do sklepu i zbadam sprawę. Kupie czy nie? Zależy od ceny i dostępności. Jak zdobędę to wypróbuje na kolacje ;]
> Dziewczyny, a jak Wy robicie z serkiem wiejskim??
> Zaintrygowałyście mnie...
jeśli na patelni to....
wrzucam na teflon warzywa, jak zmiekna zalewam serkiem wiejskim, sypię koperek, czosnek czy inne ulubione przyprawy i na małym ogniu trzymam pod przykryciem aż serek się stopi

jak w piekarniku....
robię tak samo, tylko w naczyniu żaroodpornym


podobnie robię brukselki, kalafiora, brokuły, fasolkę....każde inne warzywa, które zostaną mi od obiadu np. z poprzedniego dnia
a serek wiejski na pizzy wygląda tak
przed włożeniem do piekarnika


i po stopieniu
po lewej z wiejskim, po prawej z żółtym

a tu na warzywach (brukselki, brokuł, kalafior, cebulka, pieczarki, koperek)


Nigdy bym nie wpadła na ten serek :) Malalady dzieki za fotki - bardzo smacznie
malalady to ja jeszcze prosze o przepis na jakies zdrowe ciasto do tej pizzy bo gore juz mamy, moze placek duakan ? :)
Pasek wagi
ostatnio (ten na fotce) taki wymyśliłam na oko
proporcje pizzy z głowy;)
ciasto:
- 20 łyżek mąki Lubella pp
- kubek wody
- 1/2 kostki drożdży
- szczypta soli
- łyżka oliwy z oliwek
sos:
- słoiczek koncentratu Pudliszki
- 6 ząbków czosnku
- pieprz, sól, bazylia, oregano
wierzch:
- 4 pieczarki
- 1 cebulka
- 1/2 papryki żółtej
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 puszki groszku
- 10 plastrów polędwicy sopockiej
- 6 plastrów sera żółtego
- kubeczek serka wiejskiego

Kupiłam i wsadziłam do mikrofalówki :) mój wybór padł na Risotto

Sposób przygotowania: dziecinnie prosty,  po 7 minutach wszystko jest miękkie i ciepłe
Porcja - nie za wielka dobra jako lunch.
Smak - trzeba dodać przyprawy! 
Sos serowy - ledwo wyczuwalny, nie przeszkadza ale szału nie ma. 

A teraz najlepsze :P Skład: poza warzywami mamy tutaj olej palmowy i inne nie do końca zdrowe dodatki


cieszę się,że smakuje

spróbujcie też pieczarek faszerowanych wiejskim:) niektóre sa z jajkiem i szynką, niektóre z wieśniakiem i koperkiem


jak ktoś znajdzie taką mieszankę gdzieś w sklepie w warszawie,to proszę na priv adres sklepu

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.