Temat: czym zastapić ser ricotta w serniku?

jak w temacie czym lżejszym można zastąpić ser ricotta? Czy twaróg delikatny president 0% się nada (chodzi mi o konsytencje)? nie wiem czy konsystencja ricotty to jak mascarpone?

tak, konsystencje mają podobne. na upartego możesz zastąpić ;]

Jak dasz do sernika ser 0% wyjdzie Ci gumowy- sprawdzilam osobiscie. Niestety jakis tluszcz musi tam byc zeby byl dobry. No chyba, ze nie zalezy Ci na tym, aby byl wybitnie dobry tylko malokaloryczny.

Mozesz dać twaróg ale nie może być 0%. Chudy albo półtłusty - inaczej masa jest praktycznie niejadalna. Za to można poskąpić na cukrze więc i tak wyjdzie lekkie :)

ok dzięki za rady

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.