29 stycznia 2011, 19:36
Hej.
Chciałam się zapytać Was, czy można jeść chleb tostowy ale jako kanapki ?? Oczywiście bez masła. Czy lepszy by był razowy lub ciemny chleb? Pytam ponieważ mój chłopak mówi mi,że mogę jeść taki chleb. Ale wolałam dowiedzieć się coś na ten temat. Czy przez taki chleb przytyło by się jakby sie jadło dwie, trzy kromki dziennie?
Proszę o odpowiedź i jakieś rady.
- Dołączył: 2010-11-26
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 5105
29 stycznia 2011, 19:37
o wiele zdrowszy jest razowy od tego tostowego . :)
odrazam tostowy a proponuje razowy . :))
29 stycznia 2011, 19:41
Ja wolę jeść ten chleb razowy żytni lub razowy po prostu. Tostowy nie jest zły, ale mi tylko smakuje biały z tego tostowego. A na pewno zdrowszy jest żytni. Że chłopak Ci powiedział to wiesz... :P
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
29 stycznia 2011, 19:48
tostowy zawiera konserwanty i ulepszacze, odradzam na co dzień,ewentualnie raz na jakiś czas
wybieraj raczej razowy, graham, orkiszowy itp
Edytowany przez malalady 29 stycznia 2011, 19:48
29 stycznia 2011, 19:54
Ja jem taki niby pszenny ale z ziarnami.. Wszyscy mi mówią,że to jest razowy chleb ale to nie jest taki,a już tymbardziej to nie jest ciemny. Nie mam możliwości kupienia ciemnego pieczywa. Tam gdzie kupuje jest tylko pszenny i taki który ja jem.. Już nie wiem co mam zrobić. Wogóle nie jeść pieczywa??? :(
29 stycznia 2011, 20:03
Ja jak jem tostowy to Schulstad - graham.
Również odradzam go jesc,bo jest on tworzony "na dłuzej" [chemia] ,a nie tak jak normalny chleb.
Edytowany przez 0db2d76a1220d577cb124bba06ce9e53 29 stycznia 2011, 20:03
- Dołączył: 2006-07-15
- Miasto: Portugalia
- Liczba postów: 9487
29 stycznia 2011, 20:03
tostowy jest hermetycznie pakowany a więc chemiczny-lepiej razowy
A nie masz możliwości gdzie indziej kupować pieczywa??
29 stycznia 2011, 20:06
Musiałabym jeździć dalej,żeby kupić chleb. Bo w najbliższym sklepie nie ma ciemnego albo razowego :/
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
29 stycznia 2011, 20:11
to jedź dalej, kupuj 2-3 bochenki , poproś o pokrojenie ich na kromki i do zamrażalnika. ja tak robię i codziennie wieczorem wyjmuje potrzebną na rano ilość. zawsze mam świeże pieczywko
- Dołączył: 2010-10-02
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 223
29 stycznia 2011, 20:24
A co byś powiedziała na pieczenie chleba w domku ?? Jest wiele przepisów na ciemne chleby. W domu to zdrowiej bo bez ulepszaczy.
Ja piekę chleb na zakwasie z żytnią mąką otrębami słonecznikiem orzechami czy z czym dusza zapragnie ... :D
Jest syty bo nie nadmuchany jak chleby w sklepach .
Łatwo go zrobić a wychodzą dwa duże więc zamrażam i mam na dłuugo ...